Novinky 2017<<< >>>Novinky 2015

24.12.2016:

Vše dobré přejeme všem do dalšího roku, ať je o hodně lepší a lehčí, než ten uplynulý. Nejlépe bych zakončila tento rok citátem: "Je mnoho věcí, které můžete ze svého života propustit, aniž byste přitom cokoliv ztratili." -Ralph Marston

17.12.2016: Ninulandi! Včera jsme byly s Ready na vyndání stehů. Prý už můžeme na procházku do Stromovky, konečně! Picin již druhý den po zákroku měla dojem, že jí nic není a mohla by jít lítat. Dva týdny klidu bylo opravdu peklo, ale přežily jsme. Dnes jsme se tedy po dlouhé době chystaly do Stromovky a shodou okolností byly v Praze všichni B-Ninulandi. Facebook je mocný nástroj a tak jsme se během pár hodin domluvili na srazu. Viděla jsem tak všechny polosourozence, jsou naprosto úžasně hydroidní, jak má pracovní borderka vypadat, prostě k zulíbání. Ready se konečně proběhla jak blázen a zbytek dne prospala. :)

5.12.2016: Kastrace Dnes byl den D pro Ready, která byla objednaná k našemu panu doktorovi na kastraci. Ve 12 hodin šla na věc a v 16 jsem si jí vyzvedávala. Jizvu křížkovým stehem má krátkou, a do plavek, oholená není nijak extrémně a vše proběhlo absolutně bez komplikací. Má to za sebou a všichni budeme mít klid. Týden před kastrací jí ještě přišla faleška - porodila gumového opičáka, fakt hnusnýho.. O.o Takže byl nejvyšší čas. Jen ty dva týdny klidu, to bude pro Picina něco.

3.12.2016: Zimní pohár 2 Druhý díl zimního poháru byl již lepší, než ten první. :) Alice stavěla celkem obtížné parkury, hned s prvním jsme se ale s Ready popasovaly čistě a rychle! Jen Hamša s Grace nás o 1,5 vteřiny daly a tak z toho bylo 2.místo a konečně dort! Naprosto luxusní malinový cheescake! Readynka si vyhrála pískací tenisák, takže jsme byly obě velmi spokojené. Ve druhém běhu to byl disk a ve třetím jedna latička, vesměs jsme ale přispěly do našeho týmu s Jardou Šafaříkem. Bree byla šťastná na parkuru, ani moc latí tentokrát nepadalo, ani jednou se nediskla a v posledním běhu časově dala i Readíka! :D Video Bree i Ready ve videogalerii.

26.-27.11.2016: Jahodová bowle Hned druhý den po schůzi jsem vyrazila směr Kladno. Tentokrát s Readynkou, Bree bych vzala taky, ale peníze mi doma netečou z kohoutku... :D Ready je z Berouna zvyklá na umělou trávu i na halu, ale tahle byla trochu jiná. Hluk jak štěkajících psů tak zcela zbytečného rádia se neuvěřitelně rozléhá a byla z tohozezačátku trochu vybzíkaná. Doufala jsem, že až jí posadím na start, přepne do módu "parkur", a tak se naštěstí i stalo. Hned první běh jsme vystřihly čistě, sice s malým zadrhnutím, který nás stál vteřinky a stačilo to až na 15.místo, ale rovnou nás to katapultovalo do finále. Další běhy byly ve znamení naprosto stupidních diskvalifikací a to až do neděle, do posledního běhu - zkoušky. Naprosto luxusní běh jsme zakončily naprosto luxusní sbíhačkou na kladině. Bohužel, po cestě spadnul poslední element na dálce.. O.o Bylo z toho nečisté druhé místo, prvnímu na nás chybělo neuvěřitelných 8 vteřin! :D Jsem pyšná na toho mýho juniora, chová se i na větších závodech jako profík. Video ve videogalerii.

25.11.2016: Členská schůze Dlouho očekávaný večer nastal. Členská schůze AGI Forte byla letos vcelku nepříjemnou záležitostí, vzhledem k dlouhodobějším problémům na cvičáku. Ne každý si hold váží toho, co máme a co jsme jako klub za ta léta vybudovali a já rozhodně nebudu stát na stejné straně barikády s takovými lidmi. Každý se hold může změnit, neplatí to, že se lidé nemění - a nebo mění, jen my jsme slepí a dříve nevidíme věci, které později vyplynou na povrch. Mnohá přátelství tak již dávno zanikla a byla potřeba určitá očista i v našem klubu. Ta se částečně povedla, foukli jsme trochu svěžesti a modernizace do organizace a já se po několika letech opět stávám instruktorkou pravidelných tréninků. Budu mít dvě hodiny, vždy v pondělí od 17 do 19 hodin. Inovací je, že ke mně můžou přijít na trénink i nečlenové AGI Forte, pokud bude místo. Přednost mají samozřejmě členové. Moc se těším na naše společné působení a doufám, že budu schopná předat svoje dosavadní znalosti z parkuru. Co můžu nabídnout? V první řadě je to propracovaná metodika Elišky Dolníčkové a dále sbíhané zóny, se kterými mám dost vlastních zkušeností, a to na všech zónových překážkách. V případě zájmu mě neváhejte kontaktovat, určitě to nějak vymyslíme, budu se těšit. :)

19.11.2016: Intenzivně v DAB Jak jinak strávit bordeří narozeniny, než na parkuru... :) V sobotu jsme si daly jeden intenzivnější trénink s naší Elízou v Berouně. Parkur o čtyřiceti překážkách jsme na dvě půlky daly, i když 10 minutový zásek na jednoduchém "toč" mě značně vyfrustroval. Poslední parkur jsme ale daly s přehledem, takhle skvěle se mi ještě s Ready nikdy neběželo. Moc mě mrzí, že tento výkon nemáme natočený. Hold ho budeme muset ještě zopakovat... :-P

19.11.2016: Je to hrozný, ale Ready slaví dnes své 2. narozeniny! Je to už veliký Picínek. Loni dostala k prvním narozkám výkonostní průkaz, letos je na narozky již v kategorii LA2... :) Je to moje všechno. Tak vše nejlepší!!!

15.11.2016: Pasení Po dlooouhé době jsem se opět dostala na trénink pasení. Asi to budu mít tak, že v létě je agility a v zimě se pase. :D Ready se tvářila, že nic nezapomněla a byla to pravda. Bála se. Štěkala a klofala do ovčích nožiček víc, než bylo nutné. Navíc toto byly větší ovce, než naposled a většina beranů. Po pár kolech to bylo lepší, Roman nám sdělil další podstatné informace do tréninku a nakonec jsme ovce přes louku a po cestě zahnaly až do domečku. :D Což mě bavilo nejvíc, praxe je nejlepší trénink, a když jsme zdrhnuvší vovce s Readíkem dohnaly ( :D ), prej to vypadalo profi. Nakonec se jeden beran postavil proti Readíkovi, jakože berany duc, ale nedala se zastrašit!!! A upásla ho až k poslušnosti. :)) Hold budeme muset jezdit na tréninky častěji, než jednou za půl roku. :)

5.11.2016: Zimní pohár 1 Již čtvrtý ročník zimního poháru začal v sobotu ve Všeticích, largové začínali odpoledne. Vyrazili jsme opět s Bandas. Letos je novinkou soutěž tříčlenných družstev napříč kategoriemi. Jsem s holkama ve družstvu s Jardou Šafaříkem a nějaké ty body jsme urvali, ale tím, že je to dohromady se small a medium, tak nevím. Uvidíme v únoru. :) Bree měla dobrej den, shazovala míň a byly to spíš moje latě. S Ready se mi běhá čím dál líp, poznatek z těchto závodů je jen ten, že se musím v tréninku, ale hlavně na závodech, víc soustředit na starty. Nechávám Ready posouvat, protože vím, že prostě nevystartuje dřív, ale jak pravila Elíza, je to jen otázka času, kdy se to rozjede. A ne, že bych s něčím podobným již neměla bohaté zkušenosti, mno.. O:) Takže v tréninzích začneme být přísnější na odložení. Třešničkou byla naprosto pitomá diskvalifikace Ready v posledním jumpu na předposlední překážce po krásném rychlém běhu, kde mi navíc vypadly z kapsy u mikiny klíče od auta, které jsem zapomněla na startu předat Elišce. Takže po odběhu týmu po nás byla stopka a hledání klíčů. No, pan rozhodčí je našel... :D Videa Ready i Bree ve videogalerii.

30.10.2016: Sedmero zkoušky Na tyto závody jsme jely jen v neděli. V pátek byl státní svátek, ale na sobotu byla naplánovaná návštěva malé Bandass, takže jsme spojili hned dva vejlety. :) Štěníci jsou pěkný, pěkně tlustý, ale prostě maliny. Jsou krásný, ale odvařená z nich prostě nejsem. Každý má prostě to svoje jedno srdcové plemeno a tím mým zůstanou borderky a westíci. :) Na závody jsme vyjely do Chrastavy, hala byla koňská, ale vypadala spíš jako kravín. Písek neskutečně prášil. Ale asi nebudu teď už s ničím spokojená, když máme Beroun... :D Byl to náš první start s Ready v LA2. Bohužel nedopad dle mých představ. V prvním běhu, v openu, měla nádhernou zónu, ve zkoušce už ne a to ani po opravě. Hold budeme muset ještě hodně trénovat a utvrzovat. V jumpingu jsem to podělala holkám oběma, Bree s jedinou latí se diskla vcucnutím tunelem a Ready mi proskočila rukou místo outu. Videa Ready i Bree jsou již ve videogalerii.

16.10.2016: Promo DAB V neděli jsme jely pro změnu do Berouna. Natáčelo se promo video všech různých sportů, které se v tomto areálu provozují. Agility nebylo výjimkou a Eliška vybrala Ready a Pepper jako hlavní aktéry za agility. Readík se tak na chvíli stala robopsem, dostala postroj s GoPro na zádech a potom pod krkem, tam ale překážely chlupy (a pak že skoro žádný nemá! :D ). První náhled toho, co se podařilo natočit najdete zde a zde. :)

14.-15.10.2016: Havliczech víkend Ano, na tyhle dva dny k nám přijeli naši skvělí přátelé Havlíčkovi. :) V pátek večer zdržovali, protože byli ještě v obchoďáku, ale až na desátou večer jsme měli naplánovaný trénink s Eliškou v Berouně. Druhý den, v sobotu, byly zkoušky v Počernicích, pískal strejda Zdenda, a bylo to blízko, tak jsme vyrazili. Napříč tomu, jak hrozně moc neprofesionální tyhle závody byly, jsme se pobavili a nasmáli jak už hodně dlouho ne. A možná proto, jak hodně to ukazovalo závody z horní-dolní (Horní Počernice, btw. :D ). Přes všechny chyby jsme nasbíraly jak já s Ready, tak Olina se Zuli potřebné zkoušky na přestup do dvojek. Mise závodů tak byla splněna a my odjížděli spokojení. Navíc jsem závodila i s Bree a ta poslední běh, který se běžel téměř po tmě, zaběhla s jedinou latí a jako jediná z celkem početného startovního pole! Obě moje bordelky si tak odnesly po jednou prvním místě. Za dost zhoršené podmínky posledního běhu jsme navíc dostali slevu 100,- kč na další závody pořádáné školou psích sportů. To jsem nečekala a hodně mile mě to potěšilo. :) Videa Ready i Bree ve videogalerii.

7.10.2016: Předrepublikové zkoušky Hurá akce, to je moje. :D Eliška mě přemlouvala ještě dřív, jestli pojedeme na páteční zkoušky před republikou juniorů, ale nechtěla jsem, navíc mám v pátek do 14 hod školu, kde musím být. Nakonec Elina taky nejela, a tak to já zas jo! :D V úterý jsem psala pořadatelům, zda se můžu ještě přihlásit a ti mi řekli, proč ne.. hihi, takže jsem hned zaplatila a modlila se, aby škola třeba skončila trochu dřív. No, skončila o tři minuty pozdějc.. :D Letím teda k autu, v dobré víře, že prezence v Roudnici začíná až ve tři, jsem se doslova protroubila na kulaťák, a rychle do tety Blanky. Po cestě mi volala máma, že teda jde s věcma a holkama před barák a jen naskočej. Jaké bylo moje překvapení, že prezence je DO tří hodin. Po dálnici (kde všichni jeli samozřejmě jak nemožný kokoti :D ) jsem to dopálila 160 do Roudnice za deset minut tři. !!! :D Převlíkačka a už prohlídka. Parkury byly moc hezké, opravdu jedničkové, ne jako minulý týden.. Zónovky od Kelbelů, takže všechny zóny byly naprosto luxusní (Readík totiž bude běhat jen na tom nej, například v naší hale v Berouně, že... :D ). První běh jsme měly čistý a bylo z toho o asi dve desetinky druhé místo. Ve druhém běhu spadly dvě latě, ale zóny opět luxusní a poslední překážku jsme minuly.. Mno, byly z toho aspon smradlavý sušený střívka za čistý běh a super odpoledne s Havlíčkama, kde soutěžila Adélka a republiku s Ayou vyhrála!!! :) Moc gratuluji a naše video najdete ve videogalerii. :)

1.10.2016: Dvojzkoušky Lysá nad Labem Tak jsme do toho konečně praštily! Naše první oficiální agility závody s Ready, hned dvojzkoušky. Bála jsem se kladiny jak čert kříže a měla jsem proč.. Hned v prvním běhu nám dal rozhodčí Glabazňa 180° točení za kladinou. První písknutá nebyla, ale v tréninku bych jí nepustila, podezírám rozhodčího, že jen nečekal, že budeme sbíhat a nestihl být v té správné pozici, ale nevím.. Lávka končí až v trávě, a Ready má obvykle tendenci šlápnout až dolu, takže na videu to vidět není. Následoval náš první DIS, dala jsem si tak kladinu ještě jednou a ta teda určitě nebyla.. :D Ve druhém běhu bylo naprosto prasácký áčko, ale mávnuté opět nebylo... O.o Kladina by asi vyšla, ale Ready nevyšel krok a tam si docela dost nabila nosík. Následovala oprava a ta už byla pěkná. Odvážely jsme si tak dva disky, ale trenérka Vyplel říkala, že se nemusíme za první výběh stydět.. :)) Přihlásila jsem i Bree, ta měla standartní výkony, i když parkury byly opět brutální, zvláště ten druhý. Přesto jsme z něj měly nejlepší čas. :D Videa (Ready i Bree) ve videogalerii.

Otevíračka DAB Z Lysý jsme pádily domů, nabrali jsme Ondru a Barúnu a jeli jsme na otvíračku do nového kynologického centra v Berouně, kde jsme teď už my domácí, jelikož to má na starost naše Elíza. :) Je to tam naprosto d-o-k-o-n-a-l-é! Povrch na zónovkách jsem oblejzala celej večer a klidně bych si ho uměla představit jako matraci v posteli... :D Už se nemůžu dočkat na první trénink!

10.-17.9.2016: Agilitně-turistický tábor Poslední letošní náš tábor proběhl v Novohradských horách s Vyplelem. :) Týden byl zpestřen výlety do Rakouska i na naší stranu a bylo to naprosto parádní. Penzion na Celnici je bezkonkurenční, co se týče ochoty a služeb kynologům, byla to prostě pecka, asi nejlepší tábor letošního roku! :) Jsem tak nadšená, že jsem se více rozepsala o celém týdnu ve článku, viz sekce vlevo. Video ve videogalerii, moje fotky ve fotogalerii a fotky od Monči Bystrianské zde. Za rok se těšíme znovu, možná i dříve! :)

3.9.2016: Říp Přes léto jsme se dali na vejletování. Zavinila to zčásti i Bandas, která na táboře přišla s novým turistickým deníkem, který jsem samozřejmě musela mít taky!!! :D A jelikož už s holkama od jara nejsme samy, máme tak i skvělé parťáky, se kterými můžeme nálepky ze společných tripů lepit. :) Projeli jsme tak Prachovské skály, vyhlídku Veliš, Trosky, vyšlápli na Sněžku i na pramen Labe. Začala jsem s Ready, s Bree nejdřív kratší trasy, postupně zvyšovat. A po konzultaci (teda, dostala jsem vynadáno, ale právem, to unznávám :D ) s naším Plačkem jsem investovala do postroje Non-Stop Freemotion, který Readynce padne jako ulitý. Navíc mi přijde, že v něm i víc tahá, tak je jí to příjemné. Na Sněžku mě vytáhla v těch sice hezkých, ale naprosto k ničemu kšírech přes ramena.. Nakonec tedy poprvé vyzkoušela postroj na výletě na Říp a bylo to zase perfektní. Bree zatím postačí postroj od Zero DC, jelikož tahat odmítá. :D Leda by před náma běžel zajda. Fotky z našich letních výletů najdete ve fotogalerii - Prachovské skály, Trosky, pramen Labe.

20.8.2016: O Pohár PPP Tyto Jičínské závody byly zakončením týdne popsaného níže. Letos asi poprvé jsem startovala jen s jedním a jen se svým psem. :D Bohužel v Jičíně, ač je to vlastně moje domovská půda, nemám nikdy štěstí. Ready ještě zůstala doma, na zónečkách ještě musíme zapracovat a snad v září/říjnu konečně vystartujeme. Bree měla první běh naprosto šílenej, byla jako utržená ze řetězu a i v dalších bězích jí něco spadalo. Jak řekl Pavel Košek, psy typu Audiho a Bree musejí pořád závodit a nedělat žádné pauzy, jinak se zblázní. :) A má pravdu, takže ač jsem chtěla původně Bree závody omezit až začne Ready, asi to nakonec neudělám. V tento den bylo navíc opět vedro, a i když jsem se držela ve stínu a měla kšilt, dostala jsem úžeh. Poslední běh jsem chtěla vzdát, nakonec jsem se přemohla a nějak jsem to odběhla, ani si to moc nepamatuju prostě jsem se jen modlila abych se nepozvracela a nerozskočila se mi hlava vejpůl.. Adrenalin na parkuru udělal své, ale v cíli jsem sebou vážně málem šlehla. Ihned jsme se tak sebraly, dojely do kauflandu pro růžovou sílu a naštěstí že to Bílsko bylo 10 min jízdy, až do Prahy bych to nedala. Hoďku jsem se prospala a zas v pohodě.. achjo. :-/ Video ve videogalerii.

15.-21.8.2016: Poslední prázdniny Je to tak, letos to jsou moje poslední prázdniny, čtyřměsíční, vysokoškolské... Za rok končím a zda se naskytne hned zaměstnání ještě nevím, ale budu asi radši, když jo. Případně si udělám ještě jedny prázdniny. Nebo budu už jako každý čerpat dovolenou. >:-( Každopádně jsem si chtěla udělat ještě jeden týden v Bílsku, pohodový se psy, včetně Shauty, aby nebyla zavřená v Praze, když páníček už je pracující. Upletla jsem si na sebe bič, Shauta před háráním byla fakt na pěst, do toho ouplněk a nervozita ve vzduchu, někteří členové naší rodiny toto období špatně snáší, včetně mě. Nakonec to tedy zas tak pohodový nebylo, mno.. :D Se Shauticí jsem ale aspoň pokročila v nějaké té výchově (resp. byla jsem nucena) a návrat do Prahy pak aspoň nebyl tak bolestný.

7.-12.8.2016: Tábor OPSION Jako vždy jsem jela na OPSION z Bílska a už v neděli odpoledne. Letos jsme si jely užít týden jen s Bandas. Navíc přijeli i Havlíčkovi s Readíka sestrou Zuli. Hned při prvním setkání se Zuli zakousla Ready do krku.. :D Byla jsem nadšená z Readynky reakce - sundala si Zuli ze hřbetu a přiťápla jí packou, jakože to dělat nebude a otočila se a šla pryč. Zulinka to zkusila znovu, ale Ready zopakovala tuto svojí reakci, což mě strašně potěšilo, že do toho vážně nejde. :) Je to prostě moudrý Picík. :D Týden byl skvělý. První den bylo horko, ale potom občasné deštíky a prostě ideálně na agility. Pohnuly jsme hlavně s lávkou, Olina mě hecla udělat už celou lávku a tak už jsme se dostaly takto daleko. Navíc jsme začaly přidávat můj pohyb a Ready je prostě úžasná. Letí jak raketa, sklopí uši a prošlápne luxusně zón, prostě bomba. Začala jsem dělat i áčko přes target, tak uvidíme, snad už to konečně dotáhneme. Video ve videogalerii. Krásné fotky od Jany Pospíšilové zde.

5.8.2016: Prázdninujeme Užíváme si léta, co nejvíc to jde. Jsou to moje totiž asi poslední prázdniny. Minulý týden jsme strávili v Bílsku a jelikož jsme také nakaženi nikoliv Pokémonama, ale turistickým deníkem, objížděli jsme výlety v okolí. Navštívili jsme tak vyhlídku Veliš, Prachovské skály nebo vylezli až na vysokou Sněžku. Toto výletování nás chytlo a tak jsem se rozhodla pořídit Ready tahací postroj. Trochu šetření to bude potřebovat, ale pro mě je to důležitý, aby mi do těch kopců trochu pomohla :D a na to bude potřebovat profesionální postroj od Non-Stop Dogwear, už jsem to i prokonzultovala s naší vrchni rehabilitářkou. :-P Bree časem asi dostane taky, na její záda musím začít pomalu a s kratšíma trasama, 15 km na Sněžku by asi nedala. Arčíkova cukrovka se snad konečně stabilizovala, vláknina a celkově správná výživa děla opravdu moc. A jelikož nemůžu žít delší dobu bez mojí Elízy, měla v červenci tábor ve Staré Pace - jaká to náhodička, že to je tak blízko... :D Zajeli jsme tak na trénink - Readík sbíhaček, Shauta obran a spojili to s výletem na Veliš. Foto ve fotogalerii.

16.7.2016 Intenzivka s Olinou Z Ratenic jsme s Eliškou jely rovnou k nám do Bílska a ráno v 6 hodin jsme vyrazily k Jitce Slánské, kde byla naplánovaná intenzivka s Olinou Edrovou. Už takovou blbost neudělám, jet na intenzivku po třech táborech.. po estě zpět jsem doslova usínala a musela jsem zastavit na pumpě a koupit si Redbull. Marně vzpomínám, kdy a jestli vůbec jsem byla takhle moc unavená. Olina nám poradila jak pokračovat se zónama, takže doufám, že to dotáhnu a neudělám žádné další chyby. Moc pozitivity se mi tento trénink nedostalo, což mě mrzí, ale tak budu se snažit udělat lepší dojem příště. S áčkem je taky všechno jinak, retardér házím do popelnice a sbíhat se bude opět přes target. Achjo, tak vzhůru do práce.

11.-15.7.2016 Agility Workout Camp Dobrovolně jsem se přihlásila i letos na agilitně-běžecký tábor s Eliškou a Marcelou. Letos jsem si ale zabukovala chatku, jelikož do stanu už ne-e. Ve stavu, v jakém se obvykle po dni plném tréninku nacházím, potřebuju postel a sucho, když prší. A ono pršelo a to celkem dost. Celý deštivý den byl ale jen jeden a to jsme agilitění přesunuli do haly ve formě skokové gymnastiky. Readynka jí dlouho nedělala a bylo to znát. Marcelka tvrdila, že jsme se všichni od loňska zlepšili, nevím, co je na tom pravdy, ale lejtka mě bolí pekelně. Suprový týden jsem zakončila masáží od Irenky, která mi tak trochu napravila záda a Káťa mi zatejpovala bolavé koleno. Nakonec si pro nás holky připravily hry, z nichž jedna je dost velikým konkurentem šlehačkového katapultu ze Sázavy. Posuďte sami - práskání balonků. Něco mi říká, že jsem tuhle hru nehrála naposledy... :D Na parkuru jsem mimo jiné pokračovala se sbíhačkami a dostaly jsme se na jedno celé prkno. Něco málo záznamu z parkuru naleznete zde.

2.-9.7.2016 Tábor Horní Vysoké Pouhé dva dny jsem měla na otočku v Praze, vyložení překážek, vyprání prádla, návštěvu rehábky s borderkama, opětovné sbalení a odjezd na tábor do Horní Vysoké. Tento tábor máme spíš jako rekreační dovolenou, s borderkama neběhám, abych je nestrhla a tak jsem jen využila přítomost lávky a intenzivně trénovala sbíhačky. Sebrala jsem ovoce, konečně jsem na webináři dostala od Olinky pochvalu, že přesně tak má cvičení vypadat a máme tak tudíž pokračovat. Během této krátké doby jsme se posunuly do tří čtvrtin prvního prkna, což je veliký pokrok. Mám zase ze cvičení radost. :) Letošní táborové hry se ujala Bandaska a moc se jí to povedlo. Naše družstvo Smolíkovi se hned druhý den, kdy jsme nechali jedno družstvo nabažit, ujalo vedení a drželo ho po zbytek týdne. Vyhráli jsme jak bonusové oobálky, tak celkovou hru! :)) Překrásné ceny tak putovali do našich rukou. :) Obří dorty za bonusové obálky jsme bohužel nedostali, neb nás v předvečer vyhlašování navštívil zloděj, který kromě nabíječek, mého obalu k laptopu, tabletu a Baruny batohu se všemi doklady, vybral i celou lednici, obmotal Mirotovo auto toaletním papírem a vybral z něj tašku s nákupem. Tábor tak byl zpestřen návštěvou dvou expertů z policejní stanice v Úštěku. Nikomu se ale nic nestalo a to je nejdůležitější. Ve středu mi přijela druhá polovička a zbytek tábora jsme tak strávili společně. :) Fotky od Helčí jsou zde, fotky ode mě jsou zde.

26.-30.6.2016 Tábor Sázava První letošní tábor odstartoval už v červnu. Jela jsem kousíček za Prahu s Eliškou a Natálkou, v podstatě jako hlídač našich překážek, které byly na tento tábor zapůjčeny, ale nakonec jsem byla strašně ráda, že jsem jela, i z tréninkového hlediska. Prostředí bylo perfektní, trenérky taky a večery nejen se šlehačkovým katapultem jakbysmet. :) Vytknout jsme bohužel museli jen jídlo z polotovarů a sprchy na dvacku na pět minut, což jsme později s panem majitelem pořešili a i když byly potom sprchy na příděl dvě hodiny denně, které si pán určil, lepší než drátem do oka.. :D V úterý zavítal i figurant a tak si Shauta zkusila i kousnout, jak si páníček přál. Ten se válel u moře, tak to po návratu měl jako překvapení, myslím, že uspělo. Shauta se našla v tomto sportu, takže bude pokračovat. Readík udělala velký kus práce na zóně, pomalu jsme se posunuly na druhou laťku nad target a vypadá to velmi pěkně. Navíc i Readík si zkusila kousnout do figuranta, a ač byla podělaná až za ušima, na fotkách to tak rozhodně nevypadá, je to vzteklej Picin!! :D Pěkné fotky nafotila Terka a najdete je zde. A stejně tak video ze šlehačkového katapultu, které nemá konkurenci! :D

25.6.2016 Hurá na prázdniny V Lounech na konci června nemůžu prostě chybět. Nakonec jsem opět Ready odhlásila, moje místo dostala Fifinka s Lenkou Řezníčkovic. S Bree se nám moc nedařilo, sem tam oprava zóny, nějaká ta padlá lať, ale nějaký ten bodík do tabulky tam bude. Video ve videogalerii.

11.-12.6.2016: OPSION 047 Rozkošné závody na Rozkoši u České Skalice jsme po loňské pauze opět zařadili do našeho kalendáře. Opět měla Ready startovat a opět jsem jí odhlásila. Po domluvě ale nakonec běžela jumpingy jako doskokan. Dala oba krásně, jen byly dost těžké náběhy do slalomu, takže víme, co pilovat dál. :) Bree byla opět luxusní, kromě nedělního rána, to byla trochu rozjetá a padalo to trochu víc. Navíc naše naklikané zóny zase začala zkoušet ošvindlovat, takže musíme zařadit klikr do tréninku častěji. V pátek jsme spaly ve stanu, na sobotu si Bandaska objednala chatičku. Z chatičky se vyklubala buňka bez tekoucí vody v těsném sousedství pracantů z Ukrajiny, kteří se ale podle slov sousedů vyblbli předchozí noc, kdy se málem poprali a dělali bordel a na neděli byla zřejmě kocovina příliš velká a měly jsme tak kliku na klidnou noc. Pro příště ale už víme, kam NE! :D Video Bree i Ready ve videogalerii.

3.-5.6.2016: MR BCCCZ Mega akce, která se pořádá s velkým předstihem a na kterou se chystáme tak třičtvrtě roku předem. Tentokrát se konala v Třebíči na sportovním hřišti, na fotbalovém trávníku, který přežil déšť a asi 400 běhů a zůstal takřka neporušen. Povrch to byl luxusní, neslo mě to skoro samo a konečně mám dojem, že je na videu vidět, že běžim! :D Bree běhala jako bůh! Téměř neshazovala, vždy maximálně dvě laťky a dokonce jí šly i dvojáky, kterých postavil anglický rozhodčí Anthony Clark fakt požehnaně - klidně i dva v rovince za sebou! Ve speciálním agility dala ČISTÝ BĚH a to to nebyl parkur vůbec jednoduchý! Samozřejmě, s naším štěstím, to byl jediný běh, za který se nedávaly kokardy clean run... O.o Družstva se nám nepovedly jako v minulém roce, ale přispěly jsme s Bree v prvním kole jako jediné během s jednou laťkou. Letošní bordeří akce byla trochu jiná a to v tom, že nepřijely žádné naše top týmy. Můj názor je, že důvodem byl ruský rozhodčí, který dělí agilitní svět na dvě půlky. Jeho parkury jsou brutální, ale zvládly jsme je. Třešničkou byl zápis českého rekordu borderek na jednom místě, bylo nás 175. My měli skvělou společnost, bavili jsme se celé tři dny, super ubytování a celkově jsme si akci velmi užili. Readynky brácha Adrenalin se stal mistrem borderek kategorie A1 a nastavil tak Ninulandům laťku opravdu velmi vysoko! Při jeho finálovém běhu jsem měla slzy v očích, jsou to miláčkové. :) Video ve videogalerii. (foto Jirka Wasserbauer)

28.5.2016: Libochovické závody Toto byly opravdu velké závody pro nás. Původně to měly být Readíka první závody vůbec. Po zralé úvaze s Olinkou na intenzivce jsme ale došly k závěru, že je ještě na závody dost času a bylo by lepší ještě vše učesat a dodělat pořádně a upevnit kladinu. Na prezenci jsem se ale potkala s Ilonou Vávrovou a zjistila jsem, že je otevřená kategorie A0. Ilona jakožto dobrej ukecávač mě donutila nahlásit Readíka alespoň na jumping A0 a hned ráno, bez nervové přípravy a pořádného stresu, jsme vyběhly na náš první závodní parkur. :) Dopadlo to skvěle, odložení na 100%, nerušilo jí okolí, plně se soustředila na mě a na překážky. Bohužel prošlápla dálku, tu jsme moc netrénovaly a shodila jednu lať kvůli mému nejasnému točícímu povelu. Měly jsme ale naprosto bezkonkurenční čas ale se dvěma chybkama to bylo na 5.místo. Bree běhala skvěle, vůbec neshazovala, zóny luxusní a ač ne čistě, ve zkoušce jsme obsadily 3.místo. Celý den jsem si strašně moc užila, měla jsem obrovskou podporu v přítelovi, který byl s náma a běhalo se mi suprově. Videa Bree i Ready ve videogalerii.

20.5.2016: Bree slaví dnes již své 7. narozeniny! Přejeme Ti, naše první a nejlepší borderečko, hlavně to zdraví, jelikož toto přání od loňska působilo, přejeme Ti ho i letos, abychom spolu zvládly ještě mnoho startů! :)

17.-24.5.2016 Týden s malinou Jelikož už nějakou dobu nejsme s borderkama samy, přibyla do naší smečky krom dvounožce i Shauta, další malina. Páníček si jel válet šunky a nám tak začal týden s malinou. Navíc s rozbitou malinou, takže jsme půlku týdně chodily na veterinu. Ready to hodně těžce nesla, vetřelce, ale na chalupě teda lišku vzala na milost a dokonce vyvolávala hru. Tak snad budou v pohodě. Nic jinýho jim nezbývá.. :D

14.-15.5.2016: Víkend plný zkoušek Naštěstí ne školních zkoušek, ale těch agilitních, v Mariánských Lázních, kam jsme se vydali již sedmým rokem! Letos to bohužel neklapalo tak, jak v předešlých letech. Naštěstí nebyl problém s chatkama a nemuseli jsme spát v hnusným pavoučím doupěti, ale naskytly se problémy s výsledky, časomíra více než nespolehlivá, což potvrzuje fakt, že ve většině republiky jde agility jako takové nahoru, ale na západě to tak prostě není... Navíc moderátorovi bych nejradši strčila mikrofon jinam, než do ruky. Naše výkony byly všelijaké, obvykle jsme těžké parkury Jitky Marouškové doběhly jako jedny z mála, ale s mnoha chybami.. Ale nějaké ty body do forťácké tabulky to budou. :) Co mě teda totálně vytočilo byl můj debilní počítač, kterej v týdnu prodělal klinickou smrt a složku se všema videama mi sežral. Neexistuje. Takže nic!

3.5.2016: UFF Tak takto dlouhou prodlevu na webu jsem ještě asi nikdá neměla! Konečně jsem to všechno doplnila a teď už snad budu zase doplňovat pravidelně, protože tohle je brutální... :D

1.5.2016: Intenzivka s Olinkou Zakončení našeho jarního intenzivkového maratonu proběhlo v Podvekách u Jitky. Další naprosto profesionální trénink. Jsem z něj opravdu nadšená. Spojili jsme to i s pobytem v Bílsku s Eliškou a jsem moc ráda, že se zúčastnila tréninku taky, dostaly jsme rady obě a můžeme se tak navzájem pohlídat. Víc hlav víc ví a víc očí víc vidí. :) Houpačku jsem podle Lucky naklikala, ovšem Olinka mi položila zajímavou otázku: všechny zónovky dělám sbíhaný, tak proč houpačku zastavovanou? :D Takže zase reset, houpačka nebude na 2on2off ale také sbíhaná. Vysvětlila nám princip a rovnou se to na Readíkovi vyzkoušelo. Původně jsme takto houpačku učily, ale Ready si nebyla jistá a bála se. Myslím, že klikání do pozice jí zase pomohlo v tom, že se přestala bát a teď tedy budeme moci dodělat houpačku sbíhanou. Taky jsem byla přesvědčena, že jet už teď na závody nemá smysl a všechno jsem Readíkovi odhlásila. Přes léto upevníme a na podzim do toho praštíme! :) Video ve videogalerii.

23.-24.4.2016: DogFriends kvalifikačky Zima jak když praští, to je to, co se mi vybaví asi jako první při vzpomínce na letošní první kvalifikačky. Brutální kosa, střídání větru, deště a sněhu bylo fakt šílený. Naštěstí vše zpříjemňovala skvělá společnost. Po Bree jsem chtěla jedno, aby ty běhy byly koukatelný. To mi splnila. Byly to její první závody po kastraci, moc natrénováno jsme neměly, ale přesto to bylo super. Latě sice v některých bězích padaly víc, ale čím mě dostala byly zóny. Neměla jedinou odskočenou zónu, a co víc, měla je prostě zapichovací. Přeběhla, zabořila se do pozice a čekala na povel. Prostě bomba. Co dokáže klikr. :D Jednou mě tim tak dostala, že jsem šokem zapomněla kam dál a nestihla jsem být včas na místě a byl z toho disk. Poslední běh byl brutální jumping od Reného Blanka na který jsme dokázali jen nadávat. Světe div se, chtěla jsem tento běh doběhnout živá, ale nejen že spadla zbytečně jedna jediná lať ke konci, vše ostatní bylo naprosto perfektní a asi to byl náš životní běh. Takto nabitá, i když totálně zmrzlá, jsem ze závodů nejela hodně moc dlouho, protože to většinou poslední dobou nestálo za nic. Můžeme tak rozjet další sezónu. :) Video ve videogalerii. Foto Marek Beneš.

10.4.2016: Intenzivka s Eliškou Stejně jako intenzivka s Irčou, i s Eliškou je to jarní tradice u nás na cvičáku. Počasí tentokrát zradilo a víceméně jsem se modlila, abych neměla omrzliny. Zima byla krutá a nakonec tak ti, co běhali, byli za to rádi. A i za brutální parkur, kterej Elíza postavila, bohužel to zahřátí trvalo jen chvilku. Readynka makala krásně, náběhy do slalomu už začínají být profi, začínám jí i víc věřit. Video ve videogalerii.

29.3.2016: Pasení Další trénink, tentokrát třetí, jsme usoudili, že Bree pást nebude a nebudeme jí zbytečně trápit. :D Má z toho opravdu prču jen tak si pobíhat a občas rozehnat vovce štěkotem a kousnutím do nohy. :D Zato Readík, ten už byl v košáru jen chvilku a pak jsme si pásly na placu a samy. :) Konečně máme i něco natočeno, takže videogalerii najdete video z tohoto třetího tréninku. Jak jsem již psala na fb, je to i můj třetí trénink v životě, takže buďte shovívaví, jsem si vědoma chyb, které tam jsou k vidění, co se mé práce týče, ale jsem zároveň ráda, že jsem to zvládla alespoň takto. :D

28.3.2016: Intenzivka s Luckou Dostálovou Kromě Arčíkových narozenin a aby toho Readík neměla málo, hned druhý den po Irče jsem se vydala do Ptýrova na další intenzivku. Celé velikonoce se tak staly velice náročnými a příště si asi dvě intenzivky po sobě rozmyslím. Každopádně tato intenzivka pro mě byla naprostý, ale naprostý top. Lucka je opravdový profesionál a nespokojí se s průměrným výkonem. Psovod musí vykonávat naprosto stoprocentní výkon a k tomu Lucka dokáže namotivovat a dokopat. :) Výsledek byl takový, že jsem nebyla schopná odvodit dvě skokovky, vlásenku a dělala jsem to asi 15x po sobě a pořád blbě. Dostala jsem taky tip jak naučit lépe houpačku a už se moc těším, jak nám to půjde. Lucko, díky, za rady a za naprosto perfektní trénink. Video ve videogalerii.

28.3.2016: Arčík slaví 11. narozeniny!!! Všechno nejlepší, hlavně a jen to zdraví a ať vypadáš stále tak dobře a mladě, bez šedin, jako doteď! :)) Všechny fotky zde.

27.3.2016: Intenzivka s Irčou Jako každý rok na jaře, i letos jsem pozvala Irču s Pavlem k nám na cvičák na intenzivku. Pavel bohužel nemohl, jel na seminář do Finska, tak jsme to zvládly jen s Irčou. :) Počasí vyšlo naprosto peckově, první trénink v krátkém rukávu. Ready zničeho nic začala dělat houpačku. :D Prostě se najednou přestala bát a tak jsem jen chytla prkno, svezla jí dolů a tradá. :D To byl asi největší zážitek z celého dne. :D Video ve videogalerii.

12.-13.3.2016: Intenzivka s Radovanem Tentokrát jsme zavítaly do Ratenic, kde proběhl trénink s Radovanem. Parkur byl zapeklitý, Readík mě překvapila, páč dávala asi teprve 14 dní slalom v rovině a teď vystřihla nádherné těžké náběhy, jako by se nechumelilo. :) Prostě na parkuru skvělé. Spojily jsme to i s návštěvou naší chalupy s Eliškou, takže suprový víkend. Jen povrch, umělá tráva, ač nově položená, Readíkovi nesedla a strhla si celý jeden polštářek, takže jsme v neděli zaběhly jen první kolo a pak jsme musely trénink ukončit. :( To byla škoda, ale za ještě větší roztrhání polštářku to nestálo. Video ve videogalerii.

6.3.2016: Bééé Ano, tento výlev znamená, že jsme se vydaly na druhý trénink pasení. Tentokrát jen s Ready, páč Bree odpočívá po kastraci a navíc jsem odvezla mámu k Jaromírovi, jeli na manželskou dovolenou do Itálie na hory. Jela se se mnou podívat tedy Nikča a podle reakcí se jí to ohromně líbilo, což jsem moc ráda. :) Zezačátku se Ready trochu bála, nakonec ale zase pronikla do svých pudů a pásla jako o život. Už i já jsem lehce pochopila princip svojí úlohy jako handlera na pastvině a nakonec jsme si pásly ovečky s Readíkem v košáru asi 15 minut bez pomoci. Moc mě to bavilo, když už mi to šlo. :D Příště snad konečně bude nějaké video.

23.2.2016: Kastrace To, co jsem chtěla už dávno, ale jen jsem doma poslouchala, jak je to blbost, se konečně uskutečnilo. Bree je vykastrovaná. Štěňata po ní jsem zezačátku chtěla, všechny by byly udaný ještě před narozením, ale nakonec jsem ráda, že tomu tak nebylo. S jejím onemocněním pohybového aparátku, ať už dysplazie, nebo výrustek na obratli, opravdu není to, co bych chtěla pouštět do chovu. Navíc nejsem chovatel. Falešky se začaly opakovat a stupňovat, proto jsem si to vydupala a bylo to dobře. Vše proběhlo bez problémů a za pár týdnů budeme zase vesele pobíhat po parkuru.

21.2.2016: Intenzivka s Pavlem Pokračujeme v intenzivkování a v učení se co nejvíc s novou krví. :) Tentokrát jsme se vydaly do Trutnova za Pavlem Koškem. Hala je opravdu úžasná a celý trénink se opravdu vydařil. Výkon byl dobrý, postupně si na sebe s Readíkem zvykáme a už to snad i trošku vypadá. :) Video ve videogalerii.

7.2.2016: Intenzivně Rozjely jsme s Readíkem intenzivky! Jelikož jich máme v plánu opravdu hodně moc! :) První tak byla u nás s Ďolíčkem v Pitkovicích. Video není, postupné zcelování parkurových dovedností dám zas potom sestřihově. Jedeme slalom, sbíhačky na áčku i lávce a pomalu se nám to rýsuje, takže prostě super! S Ready se běhá úplně jinak a je to prostě bomba, jsem zvědavá, jak se budeme posouvat. :)

6.2.2016: Zimní pohár Letos byl zimní pohár ve Všeticích o dva měsíce zkrácen, což osobně vítám. V únoru se tak konal poslední, 4. díl. Naše výkony opět nebyly nic moc, Bree opravdu neměla svůj den, jakože ještě víc, než jindy. Naneštěstí to od ní odkoukala i Elien, a tak jsme se s Ďolíčkem shodly, že před závodama nebudeme chodit do hospody... :D Ovšem přestože si myslím, že již za léta v agility nejsem naivní, přesto jsem se zase dozvěděla zajímavý věci o svém psovi od lidí, kterým do toho ale vůbec nic není. Takže protože je Bree borderka, tak nemůžu poznat, když jí bolí záda. Z čehož jsem vydedukovala, že jsem strašná, že mučím toho chudáka nemocného psa na parkuru a očividně jí to nedělá dobře. Super. :D Zřejmě, když se nemůže zvednout, tak jí to asi opravdu bolí. Za ta léta si myslím, že to vážně poznám a taky vím, kolik jí toho můžu naložit, aby to nebylo moc, ale ani málo - pak by ztratila svalovou hmotu a bylo by to zase horší. Takže vážení, vy chytří, starejte se o sebe. ;)

3.2.2016: Vovce! Tak jsem se konečně domluvila a jela s oběma bordelkama na pasení. Vůbec jsem nevěděla co čekat, a Ready byla naprosto bombová! Nejdřív bojánek, ocas vysoce nesený, ale stačilo 5 minut s Romanem a najednou to byl pasák jak... prase! :D Se mnou a Bree už to bylo horší. Bree se zatím bojí a moc neví, že je bordelka, ale věřím, že se Romanovi podaří jí alespoň trochu rozpást. Já se motám, neumim couvat, občas mě Roman vláčí za ruku sem a tam, mávat tyčkou vin gárdium levijouuusa, sledovat ovce, nevrazit do ovci, utéct ovcím, otočit psa, come by, a zpátyk... hrůza! :D Ale snad to je jako v agi, kde zas už chápu ty lidi, kteří se neumí ani otočit na čelo... :D Ještě že mě nikdo neviděl. Jedno krátké video Ready jsem zachytila, když si jí Roman vzal. V březnu zas! :)

31.1.2016: Aktivně Přestože jsem zase nějakou dobu nepsala, jsme aktivní! Máme zdravé kosti a klouby, tak jsme se do toho mohly pustit na plný pecky bez strachu! :) Trénujeme teď opravdu intenzivně, alespoň dvakrát v týdnu a čeká nás spousta intenzivek s nejrůznějšími trenéry, na což se moc těším. Na chalupě trénujeme slalom a vypadá to, že už jsme se dopracovaly k téměř rovnému slalomu. Během jednoho týdne zvládla velký posun, je to prostě husťačka a sestřih z našeho lednového agilitění najdete ve videogalerii.

23.-24.1.2016: NON-STOP Jahodová párty Tak jsem na hec od Lenky zkusila poslat přihlášku na Kladno. Co jsem nečekala, že moje přihláška byla přijata. :D No, tak jsme se s Bree vydaly zas jako v listopadu. Tentokrát jsem ale měla okolo sebe víc známých lidí, jelikož to byly zároveň kvalifikačky belgičáků. V pondělí mě čekala poslední zkouška, takže jsem volný půl den více než ocenila. Končilo se oba dny s předstihem, takže paráda. Výsledky nebyly nic moc, jako v poslední době u nás už běžně. Rozhodně ale nechci Bree povolit, když teď začnu s Ready pořádně. Musí se udržovat stále v kondici, jelikož každé půlkilíčko navíc je pro její záda fatální. Každopádně dvoudenní Kladno bylo pro Bree asi poslední. Zaprvý je to drahý jak kr*va a za druhý je ten povrch pro ní přeci jen těžší. Užije si ještě mnoho srandy na parkuru. Video ve videogalerii.

14.1.2016 RTG Jelikož mám, jak spousta lidí již dobře ví, své důvody proč nehodlám nijak podporovat klub borderek ČR, jet s Ready na RTG k Ekrovi do Hradce nepřipadalo absolutně v úvahu. Navíc, uchovňovat jí nebudu a chci znát její zdravotní stav kvůli sportovní kariéře, nikoliv chovatelské. (Ano, nikdy mi nepřestane připadat směšné to, že se tyto dva aspekty u sportovního plemene vylučují...) Takže jsme se vydali k pro mě nejlepšímu ortopedovi u nás a to je pan doktor Lukáš Duchek. Nechali jsme tedy udělat i Readíkovi její vlastní fotoalbum a výsledky jsou naprosto famózní: DKK 0/0 (úhly 108° a 106°), DLK 0/0, OCD free, spondyloza free, PL free. Nakonec mě pobavil a hodně potěšil výrok pana doktora, že má všechny předpoklady být jako Jágr! :) Tak uvidíme, můžeme se do toho s Jágříkem pořádně pustit.

5.1.2016: Vítejte Tedy, vítejte v novém roce, na naší zbrusu nové záložce pro tento rok! :D Všechny záložky dělené podle let jsem zaktualizovala a jelikož jsme se již v tomto roce zúčastnily závodů, najdete ve videogalerii i novoroční videjo.

2.1.2016: OPSION 043 Původně jsem nechtěla na žádné závody, ale trenérka Ďolíček mě ukecala a tak jsme se v sobotu sebraly a jely cestou necestou do Prorub. Pavlova hláška "silnice jsou u nás suché" nás velice pobavila, neb novoroční sníh se nám vyloženě lepil na gumy - viz foto. Naštěstí firma Volkswagen má vytuněný auta i s automatem a tak nás nenechal ve štychu. Závody byly ve formě dvojzkoušek a trojky byly hned ráno, takže vstávání v 6... no, nebylo prvního, takže jak na nový rok zde neplatí. :D Výsledek byl pro mě a Bree již standartní, tedy dva DISky. Ten první běh jsem podělala hned na začátku a Bree pak potřebovala trochu srovnat s povrchem. Ten druhej byl ale boží, kdyby mi neustřelila jednu skočku, tak jsme to snad daly čistě, což je šílená představa už pro mě. Viděla jsem se s Olinou a Zuli, je to teda kostřička a to i oproti Readíkovi. Pokecali jsme, a strávily prostě super dopoledne v super společnosti. A zpátky jsme jely jinudy... :D Video ve videogalerii.

1.1.2016: Sníh! Jak na nový rok, tak po celý rok! Hurá! Ne, že bych celý rok chtěla sníh, ale to teplo bylo nanejvýš deprimující, obzvlášť pro nás, vášnivé lyžaře a milovníky hor. My jsme týden před Silvestrem strávili v klidu a pohodě na chalupě, kam jsme se jeli schovat před petardama. Na několik dní nás poctila svou přítomností i trenérka s malinama a užili jsme si tak denních procházek v lese, tréninku na zahradě a moc a moooc žrádla. :) Bylo to super!