Novinky 2018<<< >>>Novinky 2016

31.12.2017: My také slavíme každý silvestr v poklidu a #bezrachejtli! Happy new year!

30.12.2017: Předsilvestrovské dvojzkoušky Předsilvestrovské dny jsme trávili opět na chalupě v Bílsku. Dvojzkoušky v Ratenicích se nám hodily, alespoň jsme neseděli celý den u krbu. :) Navíc byly jedničky a hned po nich trojky, takže jsme mohli s Ondrášem vyrazit. No, vzhledem k tomu, že Picin byla na parkuru před docela dost dlouhou dobou, já byla na operaci s okem a trénovat jsem tedy nemohla, dopadly i tyto dva běhy dvěma diskama. Video najdete ve videogalrii. Každopádně jsem ráda, že jsme jeli, a strávili tak předposlední den v roce opět na parkuru. :)

24.12.2017:

Tak to letos holky zkoušely od stromečku z obou stran. Picínkovi to šlo trochu líp, Bree to jednou spadlo, ale stejně.. musí si prostě příští rok přát od Ježíška selfie tyč! :D

2.-3.12.2017: Lord of the Winter II. Jó tak tohle byl veliký výlet. Vyrazily jsme s Picínkem spolu s naším Vendulem na Slovensko do Pezinku. Měli jsme proplacenou cestu vzhledem k Vendulinýmu rozhodcování a zároveň jsme si konečně prvně ofiko zaběhaly pod její taktovkou. Hala v Pezinku je skvělá, celý závod byl absolutně vyšperkovaný přímým přenosem, který navíc komentovala všem dobře známá Lucka Kotásková. Některé její komentáře byly opravdu nemálo výživné. :D Přestože jsem s Ready odvezla domů 5 disků, jsem moc ráda, že jsem jela, přestože se mi moc nechtělo. Vysoká konkurence, Vendulky super parkury (ty od Sandry Deiddy se mi moc nezamlouvaly), prima společnost, krásný penzion a milion tipů do tréninku. :) Pokud zase Vendule pojede rozhodcovat a vezme nás sebou, pojedu moc ráda. Za svoje prachy ale ne. :D Video ve videogalerii. (Doporučuju se zvukem. :D )

25.-26.11.2017: Jahodová bowle Až v průběhu víkendu jsem se dozvěděla, že toto byly poslední závody v luxusní vytápěné sportovní hale na Sletišti. Kladenští staví v Rozdělové novou kynologickou halu a další závody, včetně tréninků se přesunou tam. Budeme tam trénovat i my s naším Vyplelem, jelikož v Berouně jde celý systém jaksi do kopru. Měla jsem skvělou společnost - Natálku, Vendule a přítelkyně z jihu. :D Přijela i naše milovaná Anetka, a pak i můj Ondra. Celý víkend bych shrnula asi tak, že některým asi dooost zvonilo v uších. :D Prvně jsem se setkala s parkury Olgy Bazalové a ač jsem byla zpočátku skeptická, nakonec jsem byla moc mile překvapená. Její tratě mě velice zaujaly a všechny byly krásné! Naopak u Káči Lerlovic, tam je to vždycky výzva. A zrovna na Káču jsem prvně startovala ve trojkách. No, tak příště. :D Video najdete ve videogalerii.

24.11.2017: Forťák roku Každoroční schůze AGI Forte proběhla tentokrát na jiném místě. Bohužel nám pokažená objednávka prostor překazila předepsaný průběh schůze, přesto to některým stačilo k rozpoutání dalších sprostých pomluv a hádek. Již dávno z naší forťácké party vymizelo to kouzlo pohody a přátelství..já ale stále věřím, že bez některých se to vše obnoví a bude nám o tak moc lépe.. Tabulka Forťáka na prvních dvou pozicích dopadla stejně jako loni! Blanka je prostě neuvěřitelná. Na paty jsme jí tak dýchly jen já a Ready a braly jsme tak 3. místo. Byla to Readíkova první sezóna, jsem na ní pyšná. Foto je ilustrační, Blanka se bohužel schůze nezúčastnila.

19.11.2017: Ready slaví 3.narozeniny!!! Čas prostě neúprosně letí a naši legendární A-Ninulandi mají již tři roky. Poslední dva dny se tak pro Ready nesou ve znamení čísla 3. :) Narozeninový den si užila pořádně - 9 km procházka okolo Vltavy a odpoledne oslava a dort s jejíma kámošema kňouratýma. :) Hlavně Ti můj malý Picínku přeji pevné zdraví, to je nadevše. Ostatní spolu vybojujeme. :)

17.11.2017: Listopadové zkoušky Je až s podivem, jak funguje síla myšlenky. Já se tomu pořád divím, i když vím, že to funguje. :) Na tyhle zkoušky, které byly naplánovány na pátek a na sobotu, jsem se hlásila dopředu s pocitem, že v sobotu už tam nebudu muset jezdit. :D Prostě jsem se přihlásila na pátek a tečka. Kvůli penězům a prostě jsem věděla, že to nebude potřeba. Hlásili jsme se s Ondrou na zkoušky 30.12. do Ratenic, kde jsou v pořadí jedničky a pak trojky. Říkám, že je to na prd, že tam budeme muset být i přes trojky celý den, ale pak jsem mu řekla, že už budu ve trojkách, takže tam nebudeme muset trčet. A prostě jsem věděla, že to uděláme a udělaly. Na pekelném parkuru Petra Dostála, s kladinou doprava, jsme prolítly v bezkonkurenčním čase, braly první místo a poslední zkoušku do trojek! Jsem neskutečně šťastná. Dva dny před svými 3. narozeninami a za rok a kousek závodění jsme to pokořily! Tento měsíc je prostě trojkový a můžu vám tak hrdě představit A3 Picínka! :) Video ve videogalerii.

5.11.2017: Intenzivka s Luckou Kotáskovou Lucku lovím, kde se dá. A dozvěděla jsem se o intenzivce ve Staré Boleslavi. Jakmile se tahle supr trenérka přiblíží od té jejich Ostravy alespoň trochu na dosah Prahy, má mě tam! :D Malý roztomilý cvičáček nabídl prekérní parkur Lucky, přes který jsme se s Picinem dost těžko dostávaly. Nakonec jsme to ale nějak usmolily, dokonce skoro 32 překážek v kuse. :) Díky Luci moc za všechny rady a postřehy.

4.11.2017: Zimní pohár 1 Letos poprvé se zimní pohár bude celý odehrávat v hale v Ratenicích. Tento závod byl pro nás premiéra na jejich nové umělce. Na té staré měla Ready ihned odřené polštářky do krve, takže tam jsme nemohly. První díl byl pro large odpoledne. Do foťáku jsem zase zapomněla kartu, navíc s pomáháním se blbě natáčí, takže je to tentokrát bez videa. Ne, že by bylo extra na co koukat. :D Šikovná je moje oldieska Bree, která je prostě šťastná a odvezla si kokardu, škvarky a já tiramisu. :)

1.11.2017: Dogfitness Moc jsem se těšila, že přes zimu zlepšíme s holkama kondičku na pravidelných psích posilovnách na Kladně s Pavlou. Jaké bylo moje rozhořčení, když Ready nedávala absoluně pozor, byla rozptýlená druhým cvičícím psem natolik, že odmítala spolupracovat? Opravu maximálně vysoké... Bree byla skvělá, má přeci jen už víc zkušeností s takovým typem cvičení, ale hlavně to není takovej magor jako Ready. Budeme muset vymyslet, jak tohle spravit, protože po včerejším tréninku, kdy jsem jedno kolo jen seděla s Vyplelem na zemi a čekala, až se Picík uklidní, to už na mě bylo vážně moc. :-/

28.-29.10.2017: KCHBO Quali Open Jo, tak na tyhle závody opravdu nikdy nezapomenu. Belgičáci neměli první kvalifikační závod, kterej podle jejich pravidel musí bejt dvoudenní... Eliška neměla lepší nápad, než že je uspořádá a já prej s ní. :D Tak jo, akorát že to bylo dva týdny po Jackovi a týden po mojí operaci osmičky a neměla jsme ani jedna nějak sílu to dotahovat do konce. Navíc slibný počet cca 15 účastníků nás nehnal příliš kupředu. :D Závod se měl konat na Moravě, jelikož druhý kvalifikační závod je již tradičně na Kladně. Eliška tak zařídila Brno - hřiště s umělou trávou, kde loni proběhly kvalifikačky na MS a EO. Navíc jsme měli slíbené spaní u Eliščiný maminky, čímž ještě jednou moc děkujeme. :) V sobotu jsme měli odběháno přesně v 11 hodin dopoledne, a to to byly dva otevřené běhy. No prostě sen. V pohodičce jsme uklidili překážky, jeli si na oběd a potom na větší procházku. Po studené procházce s unavenými čoklaty jsme ještě měli čas na pohodový čaj, Ondra celé odpoledne prospal, a večer jsme se vydali na večeři do Monte Bú. Naprosto exkluzivní společnost, exkluzivní jídlo, naprostá pohoda. Druhý den jsme vyrazili s vidinou opět brzkého konce na další dva rychlé běhy. Netušili jsme však, že ten konec bude až tak brzký. Do Brna totiž došel hurikán, který předchozí dny zahalil celou republiku. Agility jsme ještě odběhali "jen" v dešti, ale při prohlídce jumpingu jsem šla k časomíře nahlásit, že nepoběžím. U stanu už jsem zůstala a postupně s dalšími asi 8 lidmi jsme drželi stan, jinak by ulítnul. Směrem k parkuru se poryvem větru rozjela i fotbalová branka, přímo na stojan s časomírou, a Elišku nenapadlo nic lepšího, než se proti brance rozeběhne na záchranu časomíry. Anděl strážný branku zastavil asi 5 cm od Elišky a časomíry. Všichni začali uklízet, po úklidu ta nejhorší část počasí skončila a belgičáčtí začali přemítat, jak kvalifikaci dokončit. Naštěstí měl v Zetorské hale intenzivku Radek Liška, který nám slíbil na hodinu uvolnit plac. Totálně promočený jsme s Ondrou jeli mezitím na kryté parkoviště v Tescu. Převlíkat se na takovém místě včetně spodního prádla byl pro mě zážitek na celý život. Jumping jsme na Zetoru odběhali, belgičani nasbírali ještě další body a mohli jsme vyrazit po zpustošené dálnici k domovu. Musím vyzdvihnout atmosféru, která celý víkend, v neděli obzvlášť, panovala. Přestože nás potkala taková nepřízeň počasí, přesto řadím tyto závody k těm nej v minulém roce. Sounáležitost, přátelství a vzájemná podpora prostoupili celým kolektivem a nebyl nikdo, kdo by nepřidal ruku k dílu. Byli jsme tým a jak řekla Lucka Bartelová: přestože jsem byla zástupcem borderkářů, cítila jsem se mezi belgičany dobře, byli jste všichni skvělí, díky! Video našich běhů najdete ve videogalerii a na fotce je Ready se svojí ségrou z vrhu C - Cérečka neboli radši Cheeky. :)

14.-15.10.2017: Jack Honey Cup I. Další závody, které jsem měla s Eliškou v režii. Představovaly mnoho a mnoho nervů, komplikací a starostí. Začalo to ukončením spolupráce s areálem, takže původní závody DAB Cup musely změnit svůj formát. Zapojily jsme mozkové závity a vznikl tak Jack Honey Cup, jehož hlavní cena nebylo nic jiného, než láhev whisky Jack Daniel's Tennessee Honey. Přestože měla tato událost velký ohlas, nakonec se nepodařilo naplnit celkovou kapacitu závodu. Další komplikací byla rozhodčí - Vendula stále nebyla schválena jako mezinárodní rozhodca, doslova na poslední chvíli jsem hledala volné rozhodčí - v sobotu nám vytrhla trn z paty Jiřinka a v neděli pak Petr Dostál, oběma ještě jednou moc děkuji! Vzhledem k menšímu počtu závodníků jsme tak závody měli docela rychle odbyté. Ready moc úspěšná nebyla, alespoň jsme si ale splnily další zkoušku do trojek. Byla jsem ale celý víkend s nervama trochu jinde, než na parkuru, ve stresu ze sponzora, který mi moc pohody nedodal, přesto věřím, že si závodníci závody užili. Bylo to přeci jen něco jiného, nového, a ceny byly opravdu mega štědré! Video Ready najdete ve videogalerii.

9.10.2017: #myčteme Je pravda, že tyhle webovky jsou prvotně určeny mým psům a našemu psímu stylu života. Přesto jsem si řekla, že jsou to prostě moje webovky a tak je využiju i k psaní o další mojí vášni a to jsou knihy. Miluju knihy, miluju čtení, miluju sychravý podzimní večery pod dekou s knížkou a do vany taky nikdy nevlezu jen tak "bez ničeho". :D To, že mám víc knížek, než stačím číst, a kupuju pořád další, že nemám tolik času na to klidný sezení s knihou, je už věc druhá. Ale když jsem narazila na rok starou knižní skupinu #myčteme, rozhodla jsem se připojit. Autorka tohoto knižního klubu navíc okořenila čtení soutěží o nejlepší fotku na instagramu a formou losování i článek/recenzi na danou knihu. Jedná se především o klasiku, ke které se člověk sám od sebe moc nedostane, i když je toho tolik skvělého! :) Vždycky jsem milovala na gymplu hodiny literatury a k jednotlivým dílům jsem si dělala tečky, co všechno si musím přečíst. Nemusím snad zdůrazňovat, že čtenářský deník jsem vždycky nosila jako první, absolutně vyšperkovaný no a povinná četba na maturitu? VŠECHNO jsem přečetla. :D Jsem trochu magor, ale dobrovolně se k tomu přiznám a tak v sekci články od teď budete potkávat moje dojmy z knížek z knižního klubu #myčteme. :)

5.-8.10.2017: MISTROVSTVÍ SVĚTA Ach, jak jsem se nemohla dočkat tohoto agiliťáckého svátku... přípravy začaly vlastně už loni touto dobou, kdy jsme objednávali ubytování. :D Od tohoto MS se očekávalo hodně, akce slibovala opravdu mega hojnou účast českých diváků a možná trochu ku škodě, byla i obrovská očekávání, vzhledem k úspěšnosti v roce 2012. Vyrazily jsme už ve čtvrtek ráno a v aréně jsme seděly prostě celé dny až do neděle. Zažila jsem to, co jsem očekávala - neskutečnou podívanou, okamžiky zmaru, údivu, slávy a pláče. Vnímala jsem tuto akci naprosto odlišně, než před pěti lety. Za tu dobu jsem totiž získala tolik nových přátel a známých, že bych si to nebýt Liberce snad ani neuvědomila. Navíc za Slovensko startovala naše milovaná Vendule, takže o to větší nervy to byly.. No a završení všeho - mistrovský titul pro Terku Královou jsem doslova obrečela. Nedokážu slovy popsat, jaká směsice pozitivních pocitů ve mně vybuchla přetnutím časomíry na poslední skokovce po nejlepším čistém běhu.. slzy vytryskly a neělo to zastavit. Terka je vzor, je neskutečný handler a nikdy nepřestanu obdivovat její nervy. Doslova mi bylo fyzicky špatně a to neřikám jen tak, a to jsem seděla jen na tribuně. Také naše Large družstvo má místo v mém srdci, jelikož kromě Terky a Radovana ho tvořily i holky Terka Otýpková a Lucka Glejdurová, se kterýma jsem měla v posledních týdnech možnost se seznámit a trénovat. Nevím co dalšího říct, už dám jen odkazy na pár videí, které jsem na mobil ulovila a která tak navždy zachytila atmosféru, kterou ale pokud nezažijete, prostě nepochopíte.

Oficiální song tohoto mistrovství světa - aneb moje zvonění na telefonu a nejlepší písnička Když nemůžeš, tak přidej! Dál tady mám oslavy - vítězné kolečko Terky Králové a Say! No a nakonec jsem nemohla nenatočit pro Mirota a Martinku Imlaufovou ukrajinské družstvo medium, které bylo složeno jen ze samých bíglů!!!

1.10.2017: Intenzivka s Luckou Glejdurovou Jelikož se Lucka bude zase na půl roku přesouvat do Švajcu a tohle byla jedna z posledních intenzivek, které pořádá, přijala jsem její pozvání s nadšením. Navíc jak jsem záhy zjistila, to bylo velice rodinné setkání. Ve skupince jsem byla s Eliškou, Anetou, Káťou, Tomášem a Jitkou, takže jako doma! :D Navíc Tomáš a jeho intenzivkové občerstvování nemá chybu, počasí taky vyšlo, na to, že už máme říjen a bylo to opravdu příjemné strávené dopoledne!

30.9.2017: O Podzimní kvítek Od všeho toho přehršle agilitění jsme si potřebovaly trochu odpočnout. Zajely jsme teda aspoň do našich srdcových Loun, na zazávodit si o Podzimní kvítek. Startovat měli i veteráni, takže si zase zaběhla i Bree. Jako vždy i tentokrát byla v Lounech pohodička. Byli jsme jen s Blankou a s naší braťjou Vendulem a z druhé strany s tou naší huhůů čarodějkou Markovkou. :D Výkony nic moc, Ready byla 3. ve zkoušce, bohužel s latí a Bree tak zase samozřejmě prvníííí. :D Jediný, co bych vytkla, byla nepřipravenost pořadatelů s veteránem. Sedím si v křesílku, čtu si, pohoda klídek, vždyť běží jumping media. No a najednou slyším: tak veterán? -okej, může veterán.. Takže jsem vylítla, ve stresu jsem hned vytáhla Bree, která si samozřejmě nerozcvičená rozbila hubu hned na druhý překážce. Sama sobě bych si pak jednu cákla, protože jsem měla prostě říct, že s nerozcvičenym psem, natož s veteránem, prostě nepoběžim... no, stres mi prostě zatemňuje hlavu. Naštěstí se potom Markovka na Bree hned koukla a prohmátla a je to v cajku. :D Videa Ready i Bree jsou ve videogalerii.

10.-16.9.2017: Tábor Na Celnici Datum konání je správně napsané. MR končilo přesně v 19:30 hod, ano, v Děčíně. Oficiálně tábor Na Celnici, ano, tam dole v Nových Hradech, začínal už v sobotu. Pro účastníky MR, kterým byla i Vyplel, až v neděli. Plán byl takovej, že to skončí tak v 17 hodin a tak na pohodičku jsme na večeři ve Hradech. Tak prd starý Blažkový! :D Pěkně jsme si vyčkali až na hymnu a složili tak čest novým mistrům a sedli do auta a vyrazili. Máma chtěla až brzo ráno z Prahy, ale jako...když už mám řídit tak na jeden zátah. V Praze jsme si přehodily tašky a jely dál. Musim teda říct, že ať žije velkej studenej RedBull! To je ale pití! :D Dojezd jsme měly krásných 00:10, dorazily jsme v 00:11. :D No, zvládly jsme to a čekal nás celý týden úžasných výletů, agility za oknem a přátel. Bylo to perfektní, nejlepší dovolená v roce! Dokonce s námi byla i Jaromír! Prostě skvělý nejlepší a příští rok máme už jasný a rezervovaný termín. Náš nový kámoš barman bude doufám taky přítomen, páč si nás získal, přestože jsme nejdřív mysleli, že ho budeme muset šikanovat. V agi jsme si s Vyplelem stanovily jasné cíle pro podzimní tréninky, které budeme s ní již pravidelně absolvovat, všechno jsem si poctivě zapsala a moc se teda těším! Ke konci týdne už toho měla Ready vážně plný brejle.. I s republikou a tím nervovým vypjetím jela šest dní v kuse. Koncový sranda závod jsem si tak dala s nejlepšííím Františkem Superpsem!!! A získali jsme 2. místo!!! Tak za rok pá!

8.-10.9.2017 Mistrovství ČR Víkend plný emocí, přátel, jídla, parkurů, vrcholných výkonů...to pro mě bylo letošní mistrovství ČR. Ready byla trochu mimo, fyzicky jí nebylo příliš dobře, přesto relativně dobře ustála atmosféru jejího prvního startu na MR. Slzy v očích jsem měla po běhu a obhájení vítězství Káti Vranové s Dupinkou a pak Adél Havlíčkové, která je prvním vicemistrem v large. Více jsem se rozepsala v článku zde. Video Ready najdete ve videogalerii.

3.9.2017: Intenzivka s Terkou a Luckou Osud tomu zase nahrál a vzhledem k jistým komplikacím se přesunula intenzivka s Terkou Otýpkovou a Luckou Glejdurovou k nám na cvičák. Dopoledne jsem měla přihlášenou Ready a vzhledem k Ondrově služebce a volnému místu jsem vzala proběhnout odpoledne i Shautu. Chtěla jsem jí udat náhodným kolemjdoucím psovodům, ale nakonec mě Terka hecla, že je to s maliňákem výzva a taky že jo! :D Ale nakonec byla Shauta docela dobrá a asi by nám to spolu šlo. Ani nedělala svoje klasický vysíračky jakože cožeeeee?? já povel Back v životě neslyšelaaaa??? :D Ready byla skvělá jako vždy. Dostaly jsme pár nových tipů od Terky na samostatnost outů a už se těším, až na tom začneme pracovat. Teď si dáme asi voraz a budeme se připravovat psychicky hlavně na naší první republiku která se koná přístí týden. :) Dnešní den byl naprosto perfektní, počasí bylo objednané, společnost byla více než l-i-b-o-v-á, a navíc celý den plný agility. Co víc si jen přát.. :) Video Ready a Shauty ve videogalerii.

26.8.2017: KCHBO Open V neděli se konalo v Ratenicích mistrovství republiky belgických a australských ovčáků. V sobotu byl ale závod otevřený pro všechna plemena. Závody posuzoval René Blank, který bude posuzovat i naší "velkou" republiku a tak jsem se rozhodla prubnout jeho parkury. Sice jsem na něm už několik závodů odběhala, ale to už je pár let zpět. Parkury byly zajímavé, snad jsme společně s Vendulem odhalily jeho zákeřnosti a mám tak ještě dva týdny na to je potrénovat. Ready nebyla úplně soustředěná, tentokrát ale ani já ne. Nebylo mi tam celý den dobře, po několika letech jsem šla na start s rozklepanýma kolenama, což nechápu vzhledem k lokálním závodům a celkově jsem se necítila. Snad je to tím místem, snad to byla náhoda. Video ve videogalerii.

20.8.2017: Dobble zkoušky Z důvodu nízké účasti musely být zrušeny naše oblíbené závody v Jičíně, které máme 15 minut od chalupy.. Ovšem nažhavila jsem internet a našla náhradní program - dvojzkoušky se stejným rozhodčím v Mnichově Hradišti což je taky kousek, navíc na školním hřišti a stejném místě, jako jsme měli v červenci náš VIP tábor a navíc se tentokrát běhalo o hru Dobble, kterou naprosto zbožňuju. První běh neustály 3 latičky ale zóna byla luxusní a 9.místo z toho. Druhou zkoušku jsme absolutně ovládly, všechno zůstalo na svém místě a Ready vše dorazila bombastickou zónou. Takže máme na kontě naší 3. zkoušku do trojek, zatím všechny z prvního místa. :) V součtu jsme byly třetí a ani jeden Dobble jsme nedostaly.. to jediný mě teda zklamalo. :( Video ve videogalerii.

12.8.2017: Vejletíme a makáme Abychom s Ondrou trochu zase naplnili náš turistický deník o nějaké nové nálepky, naplánovali jsme si výlet na Hrubou skálu. Letos jsme těm výletům moc nedali. A i tento byl celkem v ohrožení. Museli jsme se ještě zastavit na chalupě pro holky a na dálnici jsme kvůli nehodě stáli na místě 40 minut.. Já jsem se na to teda chtěla vyprdnout ale Ondra mě ukecal a nakonec jsem byla ráda. Dali jsme si příjemných 8 kiláčků skalním městem, holky se vyběhaly a my získali 4 nové vizitky, juch! :D Druhý den jsem věnovala konečně zase diplomce, terénnímu průzkumu našeho katastru. Práce, která mě na mém oboru baví snad nějvíc. Prostě si jít krajinou, fotit důležité poznatky a holky při tom vyvenčit a vyběhat.. ideální kynologické zaměstnání. :D Navíc jsem teda už fakt měla na čase něco na tu diplomku zase přidělat.. :D

24.-.28.7.2017: Tábor OPSION 2017 Jojo, na OPSION si jedu vždy odpočinout. Očistit svou agilitní duši. :) A to proto, že týden strávím v nádherném prostředí Nového světa s tou nejlepší - Irenkou Kochovou. Letos jsem tam jela poprvé úplně sama. S Bandaskou se naše cesty rozešly a tak to bylo prvně, kdy jsem tam nebyla s ní... Neřikám, že mi to nebylo a není líto, ale musím přijmout život tak jak přichází a rozhodnutí někdy nemáme šanci změnit a někdy ho ani měnit nechceme. Nakonec jsem tam měla svojí novou Káťu s malinou. :D Týden jsme tak byly s borderkama a s Káťou Burdovou a s Pepičkou. Moje obavy tak byly zbytečné, protože jsme si to naprosto perfektně užily! Letos však byly všechny OSIOŇácké turnusy nějaké proklete s počasím. Vždycky byla nějaká apokalypsa a k mému velkému smutku tak za vlast padl dominantní veliký strom, který stál uprostřed celé louky. To mě hodně zasáhlo, uhodil do něj blesk a musel tak být odstraněn.. A pak jsem teda taky letos prošvihla mlíkaře! Ale jinak to bylo fakt parádní. Závěrečný modelový závod měl letos formu dvojího pokusu. Všichni jsme ten druhý pokus měli horší. :D Readíkovi spadla lať, pokaždý ta samá, ale nakonec jsme dostaly od Irenky ocenění za nejrychlejší běhy. Bylo to jako vždy krásný. Video ve videogalerii.

15.7.2017: OPSION 057 Celý týden jsem strávila na neschopence mezi čtyřma stěnama a už mi z toho vážně hrabalo. Dokonce jsem i dva dny psala diplomku, takže to bylo opravdu krutý. V pátek mě ale doktorka prohlásila za zdravou, vyrazila jsem tak na víkend pryč. V sobotu byly na pořadu dne závody OPSION ve Dvoře, kam se za týden vydám znovu na oblíbený tábor. Běžel se jumping open a dvě zkoušky. V jumpingu jsme se nějak nedohodly hned na začátku a tak nějak si na něm Ready potřebovala po více než týdnu nez parkuru upustit páru. První zkouška byla celkem složitá, zvědavá jsem byla hlavně na kladinu. Ta ovšem dopadla dobře, ne dokonale, ale dobře, a i zbytek běhu nás tak vynesl na 1.místo s čistě čistým během a máme tak druhou zkoušku do trojek! Yeah! Poslední zkouška měla trochu obtížnější pasáž, kterou jsem si zkoušela na rozeskakovačkách a i když to úplně nevyšlo, bojovaly jsme o život a skoro to bylo zase čistý, ale nervově to nevydržely dvě tyčky před cílem.. nojo, bylo z té šílenosti 3.místo! :D Ale splněno pro tento den máme, takže sláva! Video najdete jako vždy ve videogalerii.

5.-7.7.2017: VIP Tábor Letos bohužel nevyšel oblíbený tábor s Eliškou a Marcelkou - Agility Workout Camp. Místo toho pro nás Eliška připravila tento VIP tábor, který byl otevřen jen pro naše VIP lidičky. :-P Uskutečnili jsme to v areálu základní školy v Mnichově Hradišti. Navíc to bylo přes svátky, ale v pátek jsme s Ondrou museli do práce a navíc na svatbu mojí kamarádky. Naplánovaný jsme to měli do detailu, ve čtvrtek večer jsme odjeli a v pátek večer jsme se měli vrátit. Bohužel Elišku skolila děcká Sedmá nemoc a v pátek odpoledne skončila v mladoboleslavské nemocnici. Vše je v pořádku, potřebuje si ta naše Eliška jen pořádně odpočinout a vypnout.. Náš kolotoč byl tak trochu pozměněn, do Hradiště jsme jeli jen sbalit stan a nakonec jsme jeli na chalupu.

Druhý den jsme tak využili k návštěvě broumovského výběžku, Ondrovýho rodnýho kraje. V Broumovských stěnách jsme dvakrát zmokli a zase uschli, což už nedala moje načnutá imunita, plus trochu plivnutí viru v pátek od Elišky a odnesla jsem to nemocí já. Tak si dáme týden voraz obě a příště snad zas s nabytými silami!

1.7.2017: Horké léto Obvykle jsem v toto datum jezdila na tábor, který jsem letos už opravdu nemohla dát. Proto vyhrály dvojzkoušky v Lounech, které byly jen na půl dne. Doprovod nám tentokrát dělal můj muž. Týmů nebylo mnoho a tak se všechno stíhalo v perfektním čase. Zkoušku jsme nepokořily ani jednu, první byla pěkná, luxusní lávka, bezkonkurenční čas, ale dvě latě šly dolů. :( Ve druhé zkoušce chybělo spojení a nakonec hnusná lávka, která musela být opravena. Video, ač tentokrát nepříliš pěkné, ve videogalerii.

27.-29.6.2017: Tábor Sázava Druhý rok jsme se vydali na tábor na Sázavu do vodáckého kempu. Dovolená mi letos nevyšla tak, jak bych potřebovala, dostali jsme se tam tak na tři dny, ale lepší než nic. :) V úterý ráno jsme tak vyrazili - všichni já s borderkama a Ondra se Shautou. Z důvodu nedostatku chatek jsme měli příbytek v karavanu, ale i tak se to dalo. Tréninky byly tak nějak přínosnější, než jindy, měla jsem z toho opravdu dobrý pocit. Směřuju teď veškerou svojí pozornost na trénink detailů, potřebných tolik na vyšších soutěžích a na září, kdy nás ta pro nás zatím nejvyšší soutěž čeká. Druhý den nám skoro celý propršel, což byla škoda, den předchozí jsme skoro celý prováleli pod deštníkem a koupáním v řece. Přesto jsme si to náramně užili. Na šlehačku ve vlasech budu s nelibostí vzpomínat ještě dlouho! :D

24.-25.6.2017: 2. kvalifikačky na MR Letos těch kvald bylo opravdu jak naseto.. tyto poslední v Mladé Boleslavi pro nás konečně znamenaly úspěch. :) V době konání MR bude začínat i ten nejlepší agilitně-turistický tábor ever - Novohradky s Vyplelem. Tudíž jsem měla stále na mysli, že při neúspěšné kvalifikaci hold budu o den déle na Celnici. :) První agilitní parkur byl trochu cesta do minulosti. Švédský rozhodčí, kterého jsem potkala v roce 2012 na Dobříši, moc inovací do parkurů nedostal. Přesto se mi parkur líbil, ale ošklivá lávka zapřičinila konec mojí koncentrace a disk. Jumping byl celkem jednoduchý, byla jsem dost vyrovnaná, a hned na startu se vrátila Ready opravit odložení s myšlenkou, že si kvůli kvaldám nepokurvim tuhle věc. Všechno se mě spadlo a já s Ready zaběhla krásný rychlý jumping, který nás vynesl na 2.místo a zároveň nám zajistil kvalifikaci na MISTROVSTVÍ REPUBLIKY konané v září v Děčíně! Jsem neskutečně šťastná, že jsme konečně s mym malym Picínkem něco dokázaly! O to víc, když to není ještě ani rok, kdy jsme se postavily společně na závodní start! :) Cíl je tedy splněn a my započneme letní soustředění na vypilování detailů, ať na republice předvedeme ty nejlepší výkony. :) Video ve videogalerii.

18.6.2017: Masáže Moje kamarádka a spřízněná duše Pavla měla na tuto neděli místo na semináři o přípravě psa před výkonem. Byla to hurá akce domluvená týden dopředu, ale jsem za ní moc ráda. Oprášila jsem si tak správné protahování po výkonu, cvičeníčko na balančních míčích a rozehřátí před zátěží. Byla to pohoda, bylo to super, moc děkuji! :)

17.6.2017: Hurá na prázdniny I když letos byly závody v Lounech poněkud brzo, než těsně před prázdninama, pro mě to bylo letos poprvé, kdy mě žádný prázdniny nečekaj.. :( Na druhou stranu, jindy jsem za prázdniny nedostala zaplaceno.. :D Otevírala se i kategorie veteránů, ve které byla ovšem pouze Bree. První běh - agility dala čistě, v jumpingu dělala, že nevidí slalom, tudíž jedna chyba, ale světe div se, v součtu jsme byly první! :D Ještě že mám toho šikovného veterána, Ready zase nic moc - v agility dělala, že vidí slalom prvně v životě, byla nepozorná, ve zkoušce taky, ale dala zónu na lávce, takže to jí zachránilo. V jumpingu spadla předposlední lať, takže zas pech.. Den to byl ale super, taková pohodová oddechovka po sérii těch velkých závodů. Příští týden ještě poslední kvalifikačky, snad to dopadne! Videa Bree i Ready ve videogalerii.

10.-11.6.2017: 2. kvalifikačky na MS a EO Druhé kvaldy se konaly týden po borderkách v Roudnici. Výhodu to mělo jednu a to, že jsem každý den jezdila domu, spát do vlastní postele. Celý víkend měl jednu definici a to brutální vedro. Ve stínu stanů bylo cca 50°C a na umělce s rozžhavenou gumou tak 70°C. Moje nálada na parkuru byla po uplynulém víkendu taková zvláštní. Ještě teď nějak neumím zhodnotit, jestli se mi to líbilo, nebo ne, nebo obecně si ustálit nějaký názor. Jediný, čeho jsem si všimla, že jsem v sobotu na všech třech startech byla naprosto v klidu. Úplně pohodička. Taky ten první běh byl jen s jednou latí. Asi za to mohly osobní věci, které teď řeším, protože jak to tak bývá, některá přátelství zanikají, jiná třeba vznikají. Jen moje dvě nejsilnější přátelství, která jsem v životě měla, skončila obě tak krátce po sobě, nezávisle na sobě, že jsem to prostě už nějak nezvládla. Suma sumárum, nekvalifikovaly jsme se nikam, ani na republiku, ale na tu ještě budeme mít poslední šanci v Mladé Boleslavi. Doma máme zatím 0,00 bodů. :D Co je ale nejvíc nejhlavnější pro mě v tuto chvíli je to, že Ready za celý víkend neskočila jedinou zónu! Je to můj Jágřík. :) Video ve videogalerii.

2.-4.6.2017: MR BCCCZ Tradiční velký a krásný závod plný skvělých lidí, luxusních parkurů a borderek - co víc si přát. Letošní ročník se podruhé konal v Třebíči na stadionu. Prvně se tohoto velkého závodu zúčastnila Ready v hlavních soutěžích a Bree, protože již zakončila svojí závodní kariéru, startovala v kategorii Oldies. Ta se skládala ze tří běhů, každý den jeden, jumping, agility a finále agility, každý běh od jednoho ze tří rozhodčích. První běh agility od Lee Gibsona byl pěkný, bála jsem se, jak se popasuje Bree s nižšími skočkami a jestli si za chvíli nezvykne a nebude skopávat i ty. No, kdybych jí v jednom místě nepodkopla nohy, tak by neshodila ani tu jednu.. :D Bylo z toho 2.místo! Jumping od Petra Pupíka nám sednul se vším všudy a se 4 vteřinovým náskokem jsme ho vyhrály. Finále s trefným komentářem Tomáše Lerla bylo už složitější tratí, Bree si s radostí jumpla áčko a netrefila se do slalomu, přesto to bylo na 2.místo a v součtu 1.místo, což nám vyneslo titul Mistrrepubliky borderek kategorie Oldies!!! Mám strašnou radost, Bree je v této kategorii šťasná a její nohy netrpí. Dostaly jsme mnoho krásných cen. Bohužel, Picík příliš nezazářila. Necítila jsem se v parkurech, makala jsem, co to šlo, ale většinou jsme se Ready v nějaké části trati rozešly ať už myšlenkově, nebo fyzicky. Nevedlo se ani našemu týmu Ninulandi, složeného z Ninulandů Adrenalina, Amoletky a Azulay. Věřím ale, že Ninulandí čas přijde! Rýsuje se to a já osobně pro to udělám maximum! :) Video mistrině Bree a Ready ve videogalerii a zase jak jinak, než úžo žúžo fotky od Marka zde.

27.5.2017: Libochovické závody v podzámčí Yes! Konečně jsme s Ready prolomily smůlu a první dvojková zkouška je doma! V agility jsme se nedohodly na outu, zkoušku jsme daly s přehledem na prvním místě a jumping se dvěma chybama, z toho jedna lávka (!!!) a bezkonkurenční čas, ale k čemu ten mi je, že.. :D Bree začala svojí novou kariéru v kategorii veteránů a moooc se jí tahle kategorie líbí. :) Přesto zkopla i medium skočku a agility potom čistě, takže celou kategorii vyhrála! :) Moc jsem se zase namlsala na bedně, což jsem potřebovala po minulém depresivním víkendu.. :) Videa Bree i Ready ve videogalerii.

20.-21.5.2017: 1. kvalifikačky na MS a EO Letošní děčínské kvaldy se posunuly termínově o měsíc, což kromě jistoty, že (snad) nebudeme klepat tu nehoráznou kosu, co loni, znamenalo i první neúčast v Mariánkách, po sedmi letech. Mrzelo mě to moc, od roku 2010 jsme ani jednou nevynechali.. Nakonec se z velké grupy Forťáků stala solo skupina terriéřích holek s Blankou. Příští rok to snad zase klapne! Nakonec to nestálo za nic a bylo by to v těch Mariánkách přeci jen lepší.. Ready byla na prvních takto velkých závodech. Nerbozita se na ní dost projevovala, moc mi nepomáhala a vysloužily jsme si tak 4x DIS ze 6 běhů. Dva jsme doběhly, ale s chybama, jeden dokonce se šesti latěma! Bylo mi to divný, u Ready to vážně není normální. Naštěstí moje přítomná teta Pavla se na Readíka koukla a byly to dva vyhozené obratle. Dostala jí aspoň do udržitelné formy na zbytek kvalifikaček, ale za nic už to nestálo. Hlavně ještě jednou moc děkuju! Hned v úterý jsme zašly za Káčou a nakonec toho bylo víc, než jen dva obratle. Srovnala tak celýho Readíka a po zbytek týdne dodržujeme přísný klid na regeneraci. Video najdete ve videogalerii.

20.5.2017: Bree slaví 8.narozeniny!!! S tímto věkem pro nás začíná nová éra, nová kategorie a to pro psi starší 8 let - veterání/oldies! Vychází nám to na závody hned příští týden, takže moje Bríško, hodně pevné zdraví, které potrvá minimálně ještě jednou tolik let a snad se nám v nové kariéře bude dařit! :)

14.5.2017: Intenzivka s Pavlem Minulý týden na intenzivce s Luckou jsem se od Lenky dozvěděla, že se uvolnilo místo na intenzivku s Pavlem. Kvalifikačky se blíží, proto jsem si řekla proč ne. Natrénovali jsme s Pavlem náběhy a křížení za slalomem, to si myslím, že jsme dobře vychytali, Pavle díky! V posledním kole už to nevydrželo a dostaly jsme slušnou sprchu. Navíc Ready ukázala, že zase když běží s jiným psovodem, všechno "najednou" chápe a maká na přesnost jak nevim co.. achjo. :D

13.5.2017: Kácovský tuplák Závody v Kácově, které pořádá Jitka, mi v posledních letech nějak nevycházely, tak jsem měla radost, že jsem se tam opět mohla vydat. Plac mi přišel minimálně o polovinu svažitější, než v předešlých letech.. :D Ready se ve zkoušce sice nediskla, ale chyb tam nasekala úctyhodné množství, včetně pádu z kladiny (zase) a následně skočení zóny.. V jumpingu nám spadla jedna lať a nakonec byl závod dvojic, kde jsme se zúčastnily společně s Eliškou Brabcovou a Lay, Readynky polosestrou a tak se naše družstvo nemohlo jmenovat jinak, než Tryskosestry! Druhé nejrychlejší družstvo jsme předběhly asi o 5 vteřin. Škoda, že Ready skopla jednu latičku a Layánka se netrefila úplne do kroužku.. :D Časově ovšem zatím Joeíkovy děti prostě nemají konkurenci.. :) Video ve videogalerii.

8.5.2017: Intenzivka s Luckou Celý víkend bez agi, navíc v pondělí státní svátek.. to by vydržel jen možná začínající agiliťák. :) Na FB jsem již dříve ulovila jedno volné místečko na intenzivku s Luckou Dostálovic u nás v Praze, v Roztokách. Potřebujeme trénovat o sto šest a s Luckou nám tréninky hodně vyhovují a vždycky mi dají nějaký nový podnět. Sice jsme nejdřív čekali až přejde celkem slušný déšť, ale nakonec všechno proběhlo skvěle!

5.-7.5.2017: Víno Opět nastalo naše ovíněné období - již třetím rokem jsme si dali na víkend rest od parkurů a vydali se do námi tak oblíbeného Šatova. V penzionu U Fandy už jsme jako doma a tentokrát jsme měli na rezervačku všechny jejich pokoje. :D Na poslední chvíli někteří bohužel nejeli, tak jsme se nakonec moc nemačkali. Ochutnávku jsme měli naplánovanou na pátek. Ondra skoro překonal svojí alergii na alkohol, zato já dostala brutální křeče do žaludku a musela jsem odejít stonat dřív, než jsem měla původně v plánu. Druhý den jsme naplánovali výlet do NP Podyjí, lehkých 15 kiláčků a do turistického deníku ulovili další dvě vizitky. Bree se zády a koleny celý výlet zvládla naprosto skvěle, takže jsem měla radost a úlevu. Jako vždy to bylo super, v neděli jsme s Ondrou stihli ještě prohlídku bunkru. Za rok zase! :)

1.5.2017: Prvomájové závody Nevím, fakt nevím čím to je, ale v Jičíně nemám prostě štěstí. Byla jsem na startu v Jičíně s asi největším množstvím psů.. od Arčíka přes Daiky, Ery, Bree až teď po Ready a nikdy nic neklaplo. Jednou Daiky v součtu na třetím místě, nějakým nedopatřením. Přitom to tam mám tak ráda, 10 minut od Bílska s bazénem, většinou spojeno s grilovačkou s agilitními přáteli.. no, zhodnoťe sami na videu.

25.4.2017: Trénink Hoopers V úterý jsem se přihlásila, respektive mámu jsem přihlásila, na první hoopers trénink do Pesoparku s naší kamarádce Saše Křivohlavé. Vysvětlila nám pravidla, jak se to liší od agility a hned šly holky na první lekci. Bree má výhodu z agility, rozumí tak stranovým povelům atd. Každopádně není to až taková prča, jak by se mohlo zdát. :) Ale je to super a budeme tak pokračovat, k Saše jsme se přihlásily už na další trénink. Video ze začátků Bree a hoopers, najdete ve videogalerii.

22.-23.4.2017: Aprílové zkoušky Vyrazila jsem na další lov zkoušek k nám do Berouna, kde jsem měla za víkend hned 6 šancí. Když se disknu na něčem těžkym, nebo hned v začátku, tak jsem naštvaná. Ne ale tolik, jako když doběhnu hned tři běhy s jednou chybou nebo odmítačkou, v nejlepším čase a ke všemu jsou to obvykle naprosto stupidní chyby. První byla laťka, kterou jsem neviděla a podruhé na stejném místě jí pomocník stačil zvednout, takže jsem myslela, že máme KONEČNĚ čistý běh. Podruhé jsem lehce ucukla před tunelem, Ready znejistěla a lehce se vrátila, což už Alice posoudila jako odmítnutí... Nakonec druhý den byla lávka a za ní slalom s brutálním náběhem, což to Picík nedala.. :( To jediný jsem uznala, že bylo vážně těžký a ještě to nemáme natrénovaný... V sobotu jsme si alespoň spravily chuť na chatě u Mirota, kde jsme podnikli první letošní grilovačku..ehm, v rukavicích a třech bundách, ale byla! :D Video ve videogalerii.

15.-16.4.2017: Kvalifikační závody na MR První kvaldy na republiku se konaly v Roudnici. Vzdaly jsme tak ubytování, jelikož to máme půl hodiny cesty a tři dny si tak daly dojíždění. Současně ve stejném termínu probíhaly kvaldy na Moravě, kde bylo ale o 100 týmů míň, přesto jsme i my končily dost brzo oba dny. S Ready jsme zaběhly luxusní první jumping, na předposlední překážce jsem zaváhala a byl z toho disk, ani jsem nemrkla... Tento běh nás stál opravdu hodně, další už byly opravdu někde jinde co se obtížnosti týče. Až mi prvně v životě v soukromí stanu slza ukápla. Agility bylo opět od Alice a opět brutalita. Neměli jsme šanci. Druhý den se pokračovalo agility, ovšem Ready byla jaksi vypnutá, dělala nepředpokládaný věci a odešly jsme z parkuru tím pádem dost předčasně. Alespoň lávku dala, tak to jí zachránilo před jistou smrtí. Jumping už byl dobrej, běželo se to moc krásně všechno plynule vycházelo, měla jsem opět naději. Ta se rozplynula při spadlé tyči a následném rychlodisku.. Bree běhala co jí síly stačily. Bohužel už moc nestačily. Rozhodla jsem se, že toto byly její poslední závody. :( Srdce mi krvácí, ale je to nevyhnutelné. Bude spokojená i se dvěma skočkama, na borderkách poběží v kategorii Oldies a kde to půjde, tak ve veteránech. Ale na gauči určitě nezůstane. Rozhodly jsme se zkusit nově vznikající sport Hoopers, který bude pro Bree šitý na míru, a mámě taky, jelikož se nebude muset učit handling... :) Video Bree i Ready ve videogalerii.

14.4.2017: Zkoušky místo tréninku Jelikož teď s Ready chytáme zkoušky o sto šest, přihlásila jsem se na páteční zkoušky před kvalifikačkama. Bohužel to byla jen jedna zkouška, druhá byla ve formě zkouškového jumpingu, což se do splnění do trojek nepočítá. Zkoušku stavěla Alice, a byla fakt vymazlená... Lávka doleva a ještě od psovoda a začátek vytlačení z áčka... Zase jsem se nechala zviklat a nakonec šla začátek jinak, než jsem si to nachodila. Byla z toho hned první odmítačka a dál už to šlo do kopru. Paradoxně lávku dala Ready luxusně. V jumpingu spadla jedna lať a bylo z toho 9.místo, tak aspoň něco do tabulky Forťáka. :-P Video ve videogalerii.

9.4.2017: O Kutnohorský groš I v Kutné Hoře jsme jely hvězdně! Jumping byla dost velká prasárna a nakonec jsme se s Ready vymlely na kruhu. Agility byla výzva a my jí daly! Sice s delším startem, jelikož odloženíčko nás trochu trápí poslední dobou, bylo tak potřeba vyhrát tento souboj kdo-z-koho. A vyhrála jsem, muhaha! :D Daly jsme tak open čistě, s přehledem v nejlepším čase. Krása. Závody uzavíraly zkoušky, kde se nám štěstí jak jinak, než vyhlo. Už bych si na to zřejmě měla zvyknout.. :-/ Video ve videogalerii.

7.4.2017: Štěrboholské minizkoušky I. Další snaha o zkoušky - po práci rovnou na mini závody v Praze-Štěrboholích. Zase nám to uniklo jen o chlup. Nevím co k tomu víc říct, achjo.. :( Video ve videogalerii.

1.-2.4.2017: SKY DOG Cup První závody, kde jsem byla spolu s Eliškou hlavním pořadatelem. Musím uznat, že kdo si to nevyzkouší, neví vůbec o čem mluví. Už nikdy nebudu protivná na pořadatele, kterej je naštvanej, že týden před závodama chci nějakou "banální" změnu.. Týden před konáním akce to vypuklo - všichni jsou najednou nemocný, mají služební cesty, zraní se jim pes, splní zkoušky pro jinou kategorii, chtěj a nebo už zase nechtěj být mezi náhradníkama.... no, uznávám, že už jsem byla protivná na všechny bez výjimky.. :D Navíc stres, aby vše klaplo, jestli máme všechny ceny, jestli jsem na něco nezapomněla. Hrůza. Nakonec to stálo za to! Závody se vydařily se vším všudy! A to i mně s Ready - v jumpingu jsme skončily na 2.místě a stejně tak v součtech za sobotu! Štěstí ve zkouškách se nám jak jinak než vyhnulo, ale skvělý pocit z těchto našich prvních závodů jsem měla i přes blbý kydy na facebooku, kterýma se budou nejedni pořadatelé ještě dlouho bavit. Některých lidí je mi líto, za to co mají uvnitř hlavy, i na jejím povrchu. Heslo těchto našich závodů bylo "Nemůžeš? Přidej!" a mně se konečně vyplatilo. :) Miluju tu písničku, která mi vlije energii do žil. Video ve videogalerii.

28.3.2017: Arčík slaví 12. narozeniny! Co říct, je neuvěřitelné jak to letí... tak jako vždy, hlavně zdraví, ať to nadále s tou tvojí cukrovkou zvládáme a jsi pořád veselý Pan Pes Prof. Arčík první! :)

18.-19.3.2017: Intenzivně s Luckou Měsíc utekl doslova jako voda a my se vydaly opět na dvoudenní maraton s Luckou Dostálovou. Viděla jsem (a i Lucka :) ) celkem pokroky oproti minule. Taky jsme poctivě s Readíkem pracovaly především na houpačce a na uvádění z hysterie do klidu... :D Měla jsem z obou dnů velmi dobrý pocit. Na parkur pod Lůcu se dostanu ještě v květnu, tak se už teď těším a připravuju termosku na kafe. :-P Video ve videogalerii.

12.3.2017: Intenzivně s Irčou Jako každý rok, i letos jsem pozvala Irču k nám do Stromovky, abychom si dali trochu toho severského tréninku. :) Bohužel jsme nenašli jiný termín, než tento, ale modlila jsem se dostatečně dopředu za to, aby nebyl sníh a případně nepršelo. Naštěstí byly modlitby vyslyšeny a počasí bylo super. Během dne se sice zatáhlo, ale na běhání paráda.

7.3.2017: Kastrace Tak už i Arčík byl poslední náš kousek, kterého to ještě nepotkalo. :) Ze zdravotních důvodů to bylo ale nutné. Měl několik cyst na prostatě, kvůli kterým měl občas záněty a ty mu zhoršovaly zase cukrovku. Bylo to jedno s druhým. Na druhou stranu je složité operovat cukrovkáře právě kvůli hladině cukru v krvi. Byl tak pod pečlivým dohledem týmu Pet Care clinic několik hodin před i po operaci a všechno dopadlo skvěle! Kupodivu vše zvládnul i líp, než holky. Žádné zdlouhavé probouzení z narkózy, večer už jedl a pobíhal, jako by se nechumelilo. :))

4.-5.3.2017: Dvojzkoušky Beroun První závody na naší domácí půdě. Myslela jsem si, že to tím pádem bude pro Ready jednodušší. Ale jsou to prostě závody a může to tudíž být i u nás v obýváku a ona se bude chovat jako na závodech, čili ne jako normálně. Dvě zkoušky nám utekly opravdu o kozy.. Hned v prvním běhu se brutálně zrakvila na lávce a její pád na záda byl opravdu děsivý. Naštěstí je to moje gumička a přítomná byla i naše kamarádka Pavla, rehabilitátor od naší Kačenky, tak Ready hned překontrolovala. Vše v pořádku, uf. Stát se to Bree tak už je na náhradní díly. O.o Chyby byly samozřejmě moje, slalom a moje nedůslednost a nevrácení na startu a následně spadlá laťka.. achjo, ale teprve začínáme na ostro, tak snad už to brzo prolomíme. Bree taky závodila, nakonec to nebylo tak hrozný, dávala svoje již standartní výkony a byla šťastná. :) Video Bree i Ready ve videogalerii.

26.2.2017: Dvojzkoušky u dědy Mráze Na nedělní dvojzkoušky jsem po minulém týdnu s Luckou jela mírně vystresovaná, protože jsme se shodly, že sbíhanou/leteckou houpačku přeučíme na 2on2off. Mezitím byly celkem dva tréninky, čili to ještě na závody nebylo doučené... :D K mému překvapení byla houpačka za oba běhy nejlépe provedenou zónovkou... :D No, co. První běh disk na slalomu, bystrý pozorovatel (Alice) si všimne, že nedotáhla poslední branku, ve druhém běhu zas padla laťka a pak kvůli ošetřování houpačky nevyšla další sekvence. No, tak snad to prolomíne na domácí půdě! Video ve videogalerii.

18.-19.2.2017: Intenzivně s Luckou Únorová a březnová intenzivka s Luckou u nás v Berouně - to jsem si nemohla nechat ujít! Lucčiny tréninky jsou zatím to nejlepší, co jsem na parkuru zažila (samozřejmě kromě Ďolíčka, víš jak :-P ). Moc se mi líbí její profesionální přístup - vše musí být naprosto dokonale, ne že si to prostě jen tak zaběhneme. A to je to, co je dnes potřeba - čisté běhy už nestačí, musí být čisté a hodně mooooc rychlé. Lucka mi taky hodně poradila jak pracvat s Readyninou přetáčivostí, jak směrovat trénink naopak víc do klidu, zmírňovat hysterii. Budeme na to pracovat! Video je ve videogalerii a i když jsem ho sestříhala, neušla jsem okamžikům, kde Lucka hodně jásá, ani zvuk není potřeba.. :D Tak to jsou, prosím pěkně, ta místa, která jsme šly asi 23x. :D

8.2.2017: Skoková gymnastika Téměř dvouměsíční pauza po kastraci Readynce neudělala úplně dobře. Na tréninku se nemůžeme nějak zase setkat, každá si tak nějak jedeme podle svojí linie, je to nějaký rozvrkočený.. Navíc se hodně zhoršila ve skoku, zřejmě i z důvodu ztráty svalové hmoty. To jsme se rozhodly s Eliškou utnout hned v začátku a zařadily jsme do pravidelného tréninku skokovou gymnastiku, která teď bude mít před klasickým tréninkem přednost. První trénink dneska byl teda děs a běs.. nebyla schopná správně skočit ani nejjednodušší řadu.. tak snad se to zlepší. O.o

4.2.2017: Zimní pohár 4 Po příjezdu do Všetic nás zastavila Jitka s tím, že cesta z kopce dolů k jízdárně je jeden celistvý led. Jako pomocník jsem tak dostala do ruky velký kýbl s posypovou solí a šla jsem sypat. Zpotila jsem se u toho jak prasátko, takže ještě se vzpamatovat na parkur a vydat poslední síly. Ready jsem prvním jumpingem provedla čistě. Bohužel jsem ale málo hnula prdelí a ti, kteří prdelí hejbli víc, nás degradovali na 4.místo. V dalším běhu mi zas vyhnula poslední skočku po čistém běhu.. no děs akorát tak k zamáčknutí slzy. Bree nesedl první běh a druhý a třetí dala oba po dvou tyčkách, takže dobrý. :) Video ve videogalerii.

16.1.2017: TUTAS Games Na tuhle trikovou hru mě původně nalákal Ondra, kterej se chtěl přihlásit se Shautou. Bohužel v době hry ho čekala cesta do Číny a operace, tudíž by jeho účast neměla moc smysl. Nakonec jsem se rozhodla přihlásit s Bree, aby měla trochu dalšího vyžití, jelikož na tréninky agility už moc jezdit nemůže a Ready začne trénovat na svojí první velkou sezónu. Podtitul hry je 30 triků do velikonoc. Na seznamu máme spoustu pěkných triků, některé budou opravdu výzva, takže na to už se moc těšíme! :)

7.1.2017: Zimní pohár 3 Largové byli na plánu odpoledne. Vydaly jsme se společně s Bandas a Foxi. Mrazy třeskuté pokračovaly od rána celý den. Výsledky nebyly nic moc, když ne diskvalifikace, tak umístění na hodně zadních příčkách. Navíc Bree jsem odhlásila, protože má stržený dráp. Video Ready je ve videogalerii.